Russell Crowe (Twıtter'a Erişim Engeli): Bence Çok İyi Bir Fikir Değil... Twıtter Gibi Sosyal... - Son Dakika
Güncel

Russell Crowe (Twıtter'a Erişim Engeli): Bence Çok İyi Bir Fikir Değil... Twıtter Gibi Sosyal...

Barbaros TAPAN - LOS ANGELES / DHA - Ünlü aktör Russell Crowe, başrolünü üstlendiği 'Nuh' filmi, Türkiye'ye izlenimleri ve Twitter'a erişim engeline dair Doğan Haber Ajansı muhabiri Barbaros Tapan'ın sorularını yanıtladı.

26.03.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barbaros TAPAN - LOS ANGELES/ DHA - Ünlü aktör Russell Crowe, başrolünü üstlendiği 'Nuh' filmi, Türkiye'ye izlenimleri ve Twitter'a erişim engeline dair Doğan Haber Ajansı muhabiri Barbaros Tapan'ın sorularını yanıtladı.

Yönetmenliğini Daren Aronofsky'nin yaptığı Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly ve Logan Lerman'ın rol aldığı 'Nuh' filmde başrolü üstlenen ünlü aktör Russell Crowe, filmin bazı Müslüman ülkelerde yasaklanmasının kendilerini üzdüğünü, kimsenin inancına aykırı bir şey film çekmediklerini belirterek, filmin gerçeği, o günkü şartlar altında yansıtmadığını söyledi.

-"Bu filmi size ilginç kılan ve size bu filme çeken şey neydi"

-Crowe, "Darren'in Pi ve Requim For A Dream filmlerinden beri bir hayranıydım ama beni özellikle Black Swaan filmi ile etkiledi. 3 defa izledim ve çok seviyorum. Beni aradığında onunla çalışmak istediğime zaten emindim ama nasıl bir proje olacağını bilmiyordum. Bana söylediğinde biraz düşünmem gerekti çünkü böyle bir projede nasıl yaparsan yap eleştiri alacağım kesindi. Bu eleştirilerin bazıları mantıksız bir kısmı da haksız olur ama Darren ile konuşunca bu filmin üzerine uzun süredir odaklandığını hissettim. En ince detayına kadar düşünmüştü. Uzun suredir, hatta binlerce senedir insanların hikayede şüpheci yaklaştıkları konulara güzel çözümler bulmuştu. Benim için değerli bir tecrübe olacağına inandım".

-"Hikaye çok derin ve etkileyici bir hikaye ancak Hristiyanlar ve Müslümanlar için bazı çelişkileri de barındıran bir hikaye, ne düşünüyorsunuz?"

-Crowe, "'Böyle bir projeye girerken tabi ki farkındasınız. Müslüman kitaplarında, derslerinde 'peygamberler fiziki, gerçek bir şekilde gösterilmemeli' diye net bir şekilde öğretilir. Bu yüzden, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan gibi yerlerin filmi yasaklaması kimseye sürpriz olmadı. Ama benim için hayal kırıklığı yaratan şey, oraların, böyle çarpıcı hikayeyi seyretmekten doğacak hararetli sohbetleri kaçıracak olmaları. Bu film kesinlikle hikayeyi tamamı ile gerçek ve "böyle oldu" diye anlatmaya çalışmıyor, o zaten imkansız olurdu. İncil özellikle bu konuda çok bilgi vermiyor. Mesela o geminin içindeki günlük hayat hakkında bir bilgi vermiyor. İki saatlik bir film yapacaksanız da hikayeyi iyi anlatmak için biraz boşlukları doldurmaya hazır olmanız lazım.

Filmi seyredenler ne kadar saygılı bir film olduğunu görecektir, ne kadar çarpıcı bir yolculuk olduğunu görecektir ve açıkçası benim açımdan bu tip konuları on plana taşıyan herhangi bir sanat eseri; insanları kendi açılarından dünya ile olan ilişkileri, hayvanlar ile olan ilişkileri ve ruhani olmanın ne demek olduğuna dair konuşmaya itecektir. Burada yanlış ve negatif bir şey göremiyorum. Katolikler de olduğu gibi Aziz Francis of Isisi ölümünden sonra Aziz Francis oldu, Nuh da sonradan peygamber oldu. Biz bu filmde insanlık temalarını ele alıyoruz, bir görevi olan ve o görevi yerine getirmek için üzerine düşen sorumluluğun yükünü hayatının sonuna kadar taşıyan bir adamın hikayesi. Burada bence bir fark var.

TWITTER'A ERİŞİM ENGELİ

"Yakın zamanda Türkiye'deydiniz. Bugün sosyal medyanın ifade özgürlüğündeki önemini biliyoruz. Türkiye'de Twitter'a erişim engeline dair yorumunuz nedir?

Russell Crowe, "Bence çok iyi bir fikir değil. Çünkü böyle şeyler her zaman beraberinde 'ne kadar sınırlanacağı' sorusunu da getiriyor. Böyle kararların hep "Başka ülkeler de Twitter'i kontrol etmeyi düşündü" gibi savunmaları oluyor ama hangi kontrolleri uygulayacağını konuşmak ile tamamen yasaklamak arasında çok büyük fark var. Sosyal medyayı kullananların bir kısmı öfkelerini dışa vurmak için kullanıyor, insanları trollemek için - siber zorbalık için kullanıyor. O durumlara bakılmalıdır, kesinlikle. ARKADAŞIM TWITTER'DAN ZORBALIK GÖRÜYORDU, İNTİHAR ETTİ

Twitter gibi bir sosyal medyalar suiistimal da edilmemeli - mesela benim bir arkadaşım Avustralya da intihar etti - son bir kaç senedir ona sosyal medyada zorbalık yapılıyordu. Sonunda tahammül edemediği bir noktaya geldi. Onun için insanların tamamen kontrolsüz şekilde davranmalarının da gerçek etkileri var hayatta ama insanların kendilerini ifade etme özgürlüklerinin ve dış dünya ile iletişim kurmaları gerekir" dedi.

EN GÜZEL ÜLKE TÜRKİYE

Crowe, "Dünyadaki en güzel ülke Türkiye. Atatürk sevgisi Türklerin modern çizgide yaşamak isteğini gösteriyor. Türkiye gezegendeki en güzel yerlerden biri. Türkiye dünyaya açık kalarak, dünyadan etkilenmelidir ve karşılığında dünyayı da etkilemelidir. Bizim Sultanahmet Cami'nde çekimimize izin verdiler. İçinde çekebilen ilk uzun metraj filmdik. Kültür bakanına şöyle dedim, ona şu sözü verdim: "Benim gözümden İslam'ın güzelliğini görürsünüz. Ama o binanın içinde çekmem lazım" O da izin verdi, imam da, İstanbul valisi de yardımcı oldu. Türkiye'deki sorumlumuza benim Sultanahmet Cami'ne girdiğimdeki reaksiyonumu gösteren bir videoyu gösterdim. Ne düşünüyorsun dedim. O da "Russel, kollarımdaki tüyler ürperdi" dedi. "Verdiğim sözü tuttum mu" dedim "evet tuttun" dedi. Benim filmim (The Water Diviner), Türkiye'nin bütün dünyanın bilmesini istediğim tarafını gösterecek; oradaki insanlarla bağlantı kurmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren, hayattaki basit mutluluk kaynaklarının güzelliğini, tarihini… 3 büyük kültürün merkezi, bunu insanlardan esirgemeyin. İnsanların duyacağı gururdan alıkoymayın. Biraz zamanın dışında kalıyor biliyorum ama insanların Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgileri, Türkiye nüfusunun ileri gitmek istediklerini, modern bir düşünce yapısı istediklerini, kızlarını eğitebilmeyi istediklerini gösteriyor. Bu da çok güzel bir şey. Geri adımların su anda Türkiye için doğru adımlar olduğunu zannetmiyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Russell Crowe (Twıtter'a Erişim Engeli): Bence Çok İyi Bir Fikir Değil... Twıtter Gibi Sosyal... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement