Rüştü Reçber: O Yeşil Sahanın Kokusunu Almak İsterim - Son Dakika
Spor

Rüştü Reçber: O Yeşil Sahanın Kokusunu Almak İsterim

Rüştü Reçber: O Yeşil Sahanın Kokusunu Almak İsterim

Rüştü Reçber, futbolu jübile yapmadan bıraktığını belirterek, jübile yaparak yeşil sahanın kokusunu yeniden almak istediğini ifade etti.

27.12.2013 08:20  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rüştü Reçber, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Büyük Adımlar Projesi" kapsamında Konya’da düzenlenen “Hayallerin Tecrübeleriyle Buluşması” konulu söyleşiye katıldı. Moderatörlüğünü TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan'ın yaptığı söyleşi Selçuk Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu Alaaddin Öğrenci Yurdunda düzenlendi. Tecrübelerini ve anılarını üniversite öğrencilerine aktaran Reçber, Milli takımlarda oynadığı dönemde kaleyi sürekli kendisinin korumasıyla ilgili, “Ya benim çok iyi oluşumdan kaleyi alamadılar, ya da hakikaten hiç kaleci gelmedi ben korudum” dedi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta güzel günler geçirdiğini dile getiren Reçber, “Fenerbahçe’ye 13 yıl gibi uzun bir süre hizmet ettim. Her zaman için kalbimde, gönlümde farklı bir yeri olan bir kulüptür. 5 yıl da Beşiktaş’a hizmet ettim. Orada ki ortamı da gördüm. Orada da bana çok büyük değer verdiler. Çok büyük saygı gösterdiler. Beşiktaş taraftarı da camiası da benim için kalbin diğer tarafında durur. İki tarafta da güzel anlar, şampiyonluklar yaşadım. Kupalar kaldırdım. İki büyük kulüpte de büyük başarılar yaşadım. Bana o başarıları yaşatan yöneticilere futbolu bırakmış bir kişi olarak hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“O YEŞİL SAHANIN KOKUSUNU ALMAK İSTERİM”

Futbol hayatını jübile yapmadan noktaladığını anlatan Reçber, “O yeşil sahanın kokusunu almak isterim. Jübileyi bir de şu amaçla istedim. Bana bu ülke futbolu çok şeyler verdi. Ben her şeyimi futboldan kazandım. Futbola bir borcum var. Futbolu bıraktığım günkü jübileden gelenle ülkemin insanına bir şey yapabilirim düşüncesiyle jübile olmasını istedim. Ama şu ana kadar gerçekleşmedi. Olursa ülkeme bir şeyler verebilirim diye düşünüyorum İnşallah olur bir gün” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki en iyi kaleci kim sorusuna Reçber, “Ben de kalecilik yaptığım için kalecilik kriterlerine göre düşünürsek en iyisi Galatasaray kalecisi Muslera derim. Performans olarak Trabzonspor kalecisi Onur derim. Tecrübe olarak da Volkan derim. Dolayısıyla tek bir isim vermem doğru olmaz. Şu an hepsinin performansı iyi. Yerli kalecilerimizin performanslarının giderek artmasını istiyorum. Türk kaleciliği adına Milli Takım adına bu kardeşlerimize başarıların devamını diliyorum" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Rüştü Reçber: O Yeşil Sahanın Kokusunu Almak İsterim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement