Rusya'da "Kozmonot "Günü" kutlandı - - Son Dakika
Kültür Sanat

Rusya'da "Kozmonot "Günü" kutlandı -

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 12 Nisan Kozmonot Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

12.04.2014 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 12 Nisan Kozmonot Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Moskova'daki Uzay Müzesi'nde yer alan devasa roket heykelinin altında düzenlenen etkinlikte, çeşitli müzik grupları sahne aldı. Törende, vinçle yerden metrelerce yukarı yükselen akrobatların gösterisi beğeniyle izlendi. Ayrıca çocuklar ve gençler arasında düzenlenen "Uzay" konulu yarışmayı kazananlara ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin sonunda, üzerinde çocukların kozmonotlara yazdığı mektupların bulunduğu balonlar, "yerine ulaşması" umuduyla gökyüzüne bırakıldı.

Törenin organizatörleri, çocuklar ve gençler arasında uzay çalışmalarına farkındalık oluşturmak ve bu alana yönelik ilgilinin artırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Organizasyonda görev alanlardan Anna Valeryevna, 12 Nisan'ın eski nesil için gelenek olduğunu, yeni nesil için ise çok önemli bir tarihin yeniden yaşanması anlamına geldiğini söyledi.

Anatoliy Grigoryeviç de "Bu gençlerin hepsi kozmonot olmak istemiyor elbette. Ama hepsi bugünü kururla kutluyor. Bizim görevimiz de onlara, tarihi yaşamaları konusunda yardımcı olmak" diye konuştu.

Kozmonot Günü, Rus uzay adamı Yuri Gagarin'in 12 Nisan 1961'de ilk kez uzaya gidişi anısına kutlanıyor.

Rusya\'da "Kozmonot "Günü" kutlandı -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Rusya'da 'Kozmonot 'Günü' kutlandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement