Rusya'daki sergide aktivistler, Banksy'nin kopya eserine krem fırlattı - Son Dakika
Güncel

Rusya'daki sergide aktivistler, Banksy'nin kopya eserine krem fırlattı

Rusya\'daki sergide aktivistler, Banksy\'nin kopya eserine krem fırlattı

Rusya'da iki aktivist, bir sergide dünyaca ünlü sokak performansçısı Banksy'nin bir eserinin kopyası üzerine "kozmetik protestosu" yapmak için sivilce kremi fırlattı.

13.12.2022 22:53  Güncelleme: 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da iki aktivist, bir sergide dünyaca ünlü sokak performansçısı Banksy'nin bir eserinin kopyası üzerine "kozmetik protestosu" yapmak için sivilce kremi fırlattı.

İzvestiya gazetesinin haberine göre, kozmetik ürünlerinin kullanılmasına karşı çıkan iki kadın aktivist St. Petersburg şehrindeki "Banksy'i bulmak" isimli sergide protesto eylemi yaptı.

Banksy'nin eserlerinin kopyasının sergilendiği salonda, aktivistler Banksy'nin bir eserinin üzerine sivilce kremi fırlattı.

Aktivistlerden birisi, "Peşinden koştuğunuz ideal güzelliğe ihtiyacınız var mı? Tüm kusurlarınız sizin benzersizliğinizdir. Sizi bunun için seveceklerini anlayın. Kendini olduğun gibi kabul et. Makyaj yapma, sadece seni daha kötü yapar." dedi.

Ardından aktivist kadınlar "kozmetiklere son" şeklinde slogan attı.

Protesto eyleminin videosu gazetenin sosyal medya hesabından yayımlandı. Eserin ismi hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

İngiltere'de ekimde benzer bir olay yaşanmış, "Just Stop Oil " (Sadece Petrolü Durdurun) adlı çevreci grubun iki üyesi, başkent Londra'daki National Gallery'de sergilenen Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası fırlatmıştı.

Almanya'da da Letzte Generation (Son Kuşak) adlı çevreci grup üyesi iki aktivist, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla Potsdam kentindeki Barberini Müzesi'nde sergilenen Fransız ressam Claude Monet'in "Les Mueles" (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine patates püresi atmıştı.

İklim aktivistleri, Hollanda'da da Johannes Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" tablosunu domates sosuyla hedef almıştı.

Geçen ay, İtalya'da kendilerine "The Last Generation (Son Nesil)" adını veren bir grup aktivist, Bonaparte Sarayı'nda Van Gogh resimlerinin sergilendiği bölümde "Ekici" adıyla bilinen 1888 yapımı ünlü tabloya sebze püresi fırlatıp kendilerini duvara bağlamıştı. Aktivistler, kömür kullanımına ve iklim değişikliğine karşı slogan atmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'daki sergide aktivistler, Banksy'nin kopya eserine krem fırlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement