Rusya, ikinci koronavirüs aşısı için de tarih verdi - Son Dakika
Dünya

Rusya, ikinci koronavirüs aşısı için de tarih verdi

Rusya Sağlık Bakanı Murashko'nun, Gamelaya Enstitüsü'nün geliştirdiği koronavirüs aşısının ekimden itibaren uygulama aşamasına geçebileceğini duyurmasının ardından, Rusya'daki Vektör Araştırma Merkezi de geliştirdiği aşının Kasım ayında kullanıma sunulacağını açıkladı.

02.08.2020 16:29  Güncelleme: 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği aşı adayının klinik denemelerinin bittiğini ve aşının Ekim ayında hazır olabileceğini açıklamasının ardından bir müjdeli haber daha geldi. Rusya'daki Vektör Araştırma Merkezi, ürettiği aşının üretimine Kasım ayında başlamaya planladığı açıkladı.

RİSK GRUBUNDAKİ KİŞİLER ÜZERİNDE UYGULANACAK

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre, Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Araştırma Merkezi Vektör Genel Müdür Rinat Maksyutov katıldığı bir televizyon programında, araştırma merkezinin koronavirüs aşı üretimine Kasım ayında başlamayı planladığını ifade etti.

Maksyutov, "Bu yılın Kasım ayında üretime geçmeyi planlıyoruz. Yıl sonunda ya da önümüzdeki senenin başında risk grubundaki kişiler üzerinde, daha sonra ise kitlesel olarak aşı uygulanmaya başlanabilir" ifadelerini kullandı.

İLK AŞI İÇİN EKİM AYINI İŞARET ETTİLER

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, daha önce Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü'nün geliştirdiği koronavirüs (Covid-19) aşısının klinik denemelerinin tamamlandığını açıklamış ve "Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği koronavirüs aşısının klinik denemeleri tamamlandı, kayıt prosedürü için belgeler hazırlanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Murashko, aşının, ilk olarak doktorlar ve öğretmenler üzerinde kullanılacağını ve Ekim'den itibaren de toplu aşılama yapmayı planladığını da belirtmişti. Murashko ayrıca, Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Araştırma Merkezi Vektör tarafından geliştirilen başka bir aşının da klinik deneme aşamasında olduğunu vurgulamıştı.

RUSYA'DA SON DURUM

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Rusya'da toplam vaka sayısı 850 bin 870'e yükseldi. Rusya'da son 24 saatte 70 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 14 bin 128'e ulaştı.

Rusya, ikinci koronavirüs aşısı için de tarih verdi

Son Dakika Dünya Rusya, ikinci koronavirüs aşısı için de tarih verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Olcayto: Ya bırakın yalan haber ben moskovadayim Nisan ayindada ortaya böyle bı haber attılar fos çıktı o zamanlar hastalığı yendik ölü yok en az Rusya'da diyorlardı şimdi hastalık aldı basını gitti günlük 6 bine yakın hasta 100 den fazla ölü var Bütün Avrupa ülkeleri uçuşları acti Rusya her yer kapalı şu anda yeni yeni acacaklarmis ikinci dalga olursa Rusya toparlayamamaz 0 0 Yanıtla
  • Trek: Avrupa Önce Grip Aşısı Satacaktı Sonrada Korona Aşısı İçin Bizim Gibi Ülkelere Bu Aşıyı vermek İçin Şarkar Koyacaktı masaya Şimdi Rusya Bu Oyunu Bozdu 0 0 Yanıtla
  • Fatsalı: 1.ci aşı nezaman çıktı lo 0 0 Yanıtla
  • Taro: İşte Yine Ruslar Başardı Amerika ve Avrupa Kendi Halkına Bu Aşıları Kullandırmaz 0 0 Yanıtla
  • Realist: Kanma inanma 0 0 Yanıtla
  • Asii: Arkadaşlar gs falcao 7200 feguli 4500 belhanda 3750 muslera 3500 milyon euro nasıl ödeyecek bilen varmi 0 0 Yanıtla
  • IM: Ati alan uskudari gecti bizimkilerden cit yok.herhalde basaramadilar. 0 0 Yanıtla

Advertisement