Rusya'da koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar gelecek hafta eczanelerde satışa çıkacak - Son Dakika
Ekonomi

Rusya'da koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar gelecek hafta eczanelerde satışa çıkacak

Rusya'da koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan 3 ilacın eczanelerde satışına izin çıktı. Gelecek hafta eczanelerde olacak ilaçlardan Areplivir'in eczanede satış fiyatı 1.200 TL olarak belirlendi.

19.09.2020 12:26  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da koronavirüs tedavisi için geliştirilen 3 ilacın eczanede satışı için onay çıktı. Koronavirüs ilaçlarının gelecek hafta eczanelerde olması bekleniyor. Etken maddesi Favipiravir olarak açıklanan ilaçlar, daha önce yalnızca hastanelerde ve doktor kontrolünde hastalara verilebiliyordu.

ECZANES SATIŞ FİYATLARI BELLİ OLDU

İlaçlardan Areplivir'in, eczane satış fiyatının 12 bin 320 ruble (yaklaşık 1.200 TL) olarak açıklandı. Koronavirin ise 11 bin 550 ruble (yaklaşık 1.100 TL) olacağı ifade edildi.

ETKEN MADDESİ FAVİPİRAVİR

Avifavir, Koronavir ve Areplivir olarak açıklanan ilaçların etken maddesi Favipiravir olarak belirtildi. Favipiravir'in Japon bilim adamları tarafından geliştirilen ve patent süresi dolan madde olduğu ifade edilirken, bu nedenle farklı ülkeler etken maddeyi esas alan ilaçlar üretilebiliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eczanelerde satışına izin verilen ilaçlar da Favipiravir'in Rus muadilleri olacağı kaydedildi.

Rusya\'da koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar gelecek hafta eczanelerde satışa çıkacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Rusya'da koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar gelecek hafta eczanelerde satışa çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dersimli: ssk niçin var bunu devlet ücretsiz ögretmen,ögrenci askerimiz,yaşlılara öncelikli yapılması gerekiyor vatandaşın %80 alma imkanı yok avrupa bizi kıskanıyor ? 2 4 Yanıtla
  • Gececi : 1200 tl alacak olan rusun bizim ülkemize gelip bi 5 gün çalışması lazım akşam 5 1 Yanıtla
  • Koronaci: Kardesim bu rusyadan bahsediyor . Biz bu ilacin turk versiyonunu zaten kullaniyoruz.. nerdenmi biliyorum.. cunku ben kullandim. Adi favimol 3 2 Yanıtla
  • Vanlı: Ben bunu Satın alamam 1200 Tl den ne bütçem var nede imkanım kusura bakmayın ama bu virüs bu şekilde bitmez 1200 Tl den satın alamayacak milyonlarca insan var eminim benim gibi 2 2 Yanıtla
  • sakın: sakın almayın aldırmayın ne oldugu belli olmayan seye o parayı vermeyin 2 2 Yanıtla
  • Kimim ben : Askeri ücretli bir işçinin kovit 19 hastalığa yakalanirsa nasıl alacak bence bu ilacı ssk karşılaması lazım 2 1 Yanıtla
  • Haberci: İnsan bi haberitAm okur rusyadaki fiyat burdaki deel 1 1
  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı
    16:49 Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı

    Başakşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kapalı pazarlarına bir yenisini daha ekledi. Başakpazar, Pazartürk ve Kayaşehir'in ardından ilçenin dördüncü kapalı pazarı Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nın açılışı törenle yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı'nın ticaretin yeni merkezi olacağını söyledi.

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı
    16:42 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı

    Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,4 arttı. Bölgenin toplam ithalat ve ihracatı 63,69 milyar yuana ulaştı. Özellikle elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünler gibi malların ihracat değeri yüzde 110,2 artış gösterdi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı
    16:31 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak İş Dünyası Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

  • ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi
    16:29 ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekçi olduğunu bildirerek, "Özbekistan'la ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor
    16:24 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bayraktar, hedeflerinin bayrama kadar kayıp madencileri bulmak olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir gayretin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevreyle ilgili tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

  • Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi
    16:24 Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Akhisar'da düzenlenen operasyonda pet şişe ve tenekelere koyulmuş halde yüzlerce litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte gübre ve diğer malzemeler de bulundu. Şüphelilere adli işlem başlatıldı.

  • Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi
    16:14 Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi

    Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda emekli maaşlarını protesto etti. Sendika Bornova Şube Başkanı Yusuf Şenol, emeklilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini ve derin yoksullukla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Emeklilerin hayat pahalılığı, zamlar ve düşük emeklilik maaşı gibi sorunlara karşı çözüm talep etti.


Advertisement