Rusya'dan 'nükleer sızıntı' iddiasının öne sürüldüğü denizaltıyla ilgili açıklama: Gizli bilgi - Son Dakika
Dünya

Rusya'dan 'nükleer sızıntı' iddiasının öne sürüldüğü denizaltıyla ilgili açıklama: Gizli bilgi

14 denizcinin yanarak öldüğü ve nükleer sızıntı söylentilerinin yayıldığı denizaltı kazası hakkında açıklama yayımlayan Kremlin, "gizli bilgi" gerekçesiyle olayla ilgili bilgi paylaşmayacağını duyurdu.

03.07.2019 12:49  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya bir denizaltıda çıkan ve 14 kişinin ölümüne sebep olan yangın hakkında detayların halk ile paylaşılmayacağını çünkü gizli bilgiler içerdiğini duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, 1 Temmuz'da 14 kişinin hayatını kaybettiği denizaltı yangınının ayrıntılarının gizli bilgileri içermesi nedeniyle açıklanmayacağını söyledi.

Peskov, "Bu bilgi devlet sırları kategorisine ait ve açıklanmayacak" dedi. Peskov, Devlet Başkanı Putin'e derhal bilgi verildiğini ileterek, "Bu tür bir bilginin kamuya açıklanmaması tamamen normaldir ve bu Rusya Federasyonu yasaları dahilindedir" dedi. Yerel basında çıkan haberlerde, geminin gizli ve nükleer enerjili bir mini denizaltı olduğu bildirildi.

PUTİN: ORDUMUZ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olayın ardından 'Rusya Nehirleri' adlı foruma katılımını iptal etti ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü.

Şoygu denizaltı aracının içinde bulunan denizcilerin yangın sırasında salınan gazlardan zehirlenerek hayatlarını kaybettiği bilgisini verdi. Şoygu'ya göre, ölenler arasında yedi birinci seviye kaptan ve iki 'Rusya Kahramanı' unvanlı denizci vardı. "Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum" diyen Putin, Savunma Bakanı Şoygu'ya yangının nedenlerini ortaya çıkarmak üzere aracın çekildiği Severomorsk'a gitme talimatı verdi. Rus lider "Bu ordumuz için büyük bir kayıp" dedi.

Rusya'nın denizaltı filosunda en son kaza 2008 sonbaharında meydana gelmişti. Rusya modern tarihinin en büyük denizaltı faciası ise 12 Ağustos 2000'de Barents Denizi'ndeki bir eğitim sırasında Kursk denizaltısının batması olmuştu. Kursk, Severomorsk'tan 137 kilometre uzaklıkta batmış ve 118 denizci hayatını kaybetmişti.

Rusya\'dan \'nükleer sızıntı\' iddiasının öne sürüldüğü denizaltıyla ilgili açıklama: Gizli bilgi

Son Dakika Dünya Rusya'dan 'nükleer sızıntı' iddiasının öne sürüldüğü denizaltıyla ilgili açıklama: Gizli bilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    22:50 Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement