Rusya'dan Orhan Pamuk'a Büyük Ödül - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Orhan Pamuk'a Büyük Ödül

Rusya\'dan Orhan Pamuk\'a Büyük Ödül

Rusya'da düzenlenen Yasnaya Polyana Edebiyat Ödüllerinde,"Yabancı Edebiyat" dalındaki ödül "Kafamda Bir Tuhaflık" isimli romanıyla Orhan Pamuk'a verildi.

03.11.2016 10:37  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan Pamuk, 'Kafamda Bir Tuhaflık' isimli romanıyla, Tolstoy Müzesi'nin katkılarıyla düzenlenen Yasnaya Polyana Edebiyat Ödüllerinde, "Yabancı Edebiyat" dalındaki ödüle layık görüldü.

TÖREN BOLŞOY'DA DÜZENLENDİ

Moskova'daki Bolşoy Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde, "Çağdaş Klasik", "21. Yüzyıl", "Çocukluk-Ergenlik-Gençlik" ve "Yabancı Edebiyat" dallarında ödüller verildi.

1 MİLYON RUBLE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

"Yabancı Edebiyat" dalındaki ödüle "Kafamda Bir Tuhaflık" isimli romanıyla Orhan Pamuk layık görüldü. Pamuk'a ayrıca 1 milyon ruble para ödülü de verilecek.

"RUS EDEBİYATINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Törene katılmayan ancak görüntülü teşekkür mesajı yollayan Pamuk, "Bu büyük şeref için jüriye çok teşekkür ederim. Yalnız ben değil, bütün modern Türk edebiyatı Rus edebiyatından çok şey öğrenmiştir. Ben bu öğrendiklerimi halen çalıştığım üniversitede öğrencilerime anlatıyorum" dedi.

40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLACAK

Şubat ayında ödülünü almak için Rusya'ya geleceğini ifade eden Pamuk, "25 yaşımda roman yazmaya başlarken bir gün Moskova'ya giderek Yasnaya Polyana'da Tolstoy'un evine bakacağımı hayal ederdim. 40 yıl sonra hayalimi gerçekleştirip oraya gideceğim için çok heyecanlıyım" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya'dan Orhan Pamuk'a Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement