Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı

Dünya, Türkiye ile Rusya'nın Suriye mutabakatını konuşurken Rusya'dan tepki çekecek bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, YPG'li teröristbaşı Mazlum Kobani ile canlı görüşme yaptı. O anlar ise Rus televizyonu Russia Today'de anbean yayınlandı.

24.10.2019 09:42  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Rusya, Barış Pınarı Harekatı devam ederken tarihi bir anlaşmaya imza attı. 10 maddelik Suriye mutabakatıyla terör örgütü YPG'ye 150 saat verildi. Dünyada büyük yankı uyandıran anlaşma resmi olarak başlarken Rusya'dan tepki çekecek bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, YPG'li teröristbaşı Mazlum Kobani ile canlı görüştü. Rus Bakan Sergey Şoygu, beraberindeki komutanlarla birlikte YPG'li teröristin görüntüleri basına servis etti. Skandal görüntüler ayrıca devlet televizyonu Russia Today'de paylaşıldı.

CANLI YAYIN YAPTILAR

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, YPG'li terörist Mazlum Kobani ile görüntülü görüşme yaptı. Görüşmede, Bakan Şoygu'ya Rus komutanlar da eşlik etti. YPG'li teröristin, görüşmede Rus bayrağının önünde oturduğu dikkatlerden kaçmadı.

TÜRKİYE-RUSYA TARİHİ ANLAŞMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için gittiği Rusya'nın Soçi kentinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Toplantınına ardından Başkan Erdoğan ve Putin, Suriye ilgili alınan tarihi kararları açıkladı. Toplantının ardından, 'Türkiye- Rusya Federasyonu Arasında Mutabakat Muhtırası' yayınlandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi Soçi'de gerçekleşti. Saat 13.27'de başlayan görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü. Görüşmede, SDG'nin 150 saat içinde 30 kilometrederinlikteki 'güvenli bölge'den çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığı ve Türkiye ile Rusya güçlerinin ortak devriye yapması konusunda anlaşıldığı açıklandı.

İşte Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile teröristbaşının canlı bağlantı kurduğu anlar;

Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı
Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı
Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı
Rusya\'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani\'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı

Son Dakika Güncel Rusya'dan tepki çekecek hareket! Rus bakanın, teröristbaşı Mazlum Kobani'yle görüşmesi televizyonda yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement