Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi: Ukrayna'ya yardım ederseniz iş birliğimizi gözden geçiririz - Son Dakika
Ekonomi

Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi: Ukrayna'ya yardım ederseniz iş birliğimizi gözden geçiririz

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA tedarik etmesi halinde, Ankara ile askeri ve teknik iş birliğini gözden geçireceklerini söyledi. Türk medyasının "Ankara'nın Ukrayna'ya SİHA ve İHA satmaya hazır olduğu" yönündeki manşetlerine atıfta bulunan Rus TASS haber ajansı ise, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Ukrayna'ya destek veren ülkeleri tehdit eden açıklamasını yeniden gündeme getirdi.

22.04.2021 09:20  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, Federal Meclis üyelerine hitap etti. Ülkesinin uluslararası toplumun tüm katılımcıları ile iyi ilişkiler kurma niyetinin kayıtsızlık ve zayıflık olarak algılanması halinde tepkilerinin sert olacağını söyleyen Putin "Rusya'ya karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem düzenleyenler, uzun süredir hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar" ifadelerini kullandı. Rusya lideri Putin'in konuşmasının ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'un gündeminde ise Türkiye vardı.

"HER BİR MESELEDE ÖZEL OLARAK O DURUMA BAKACAĞIZ"

Ankara'nın Ukrayna'ya insansız hava aracı göndermesi durumunda Rusya'nın Türkiye ile askeri-teknik iş birliğini askıya alıp almayacağı sorusuna yanıt veren Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, her konuyu ayrı başlık altında değerlendireceklerini belirterek, "Her bir meselede özel olarak o duruma bakacağız" ifadesini kullandı. Borisov, Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA tedarik etmesi halinde, Ankara ile askeri ve teknik iş birliğini gözden geçireceklerini söyledi.

Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi: Ukrayna'ya yardım ederseniz iş birliğimizi gözden geçiririz

RUS MEDYASININ GÜNDEMİ DE TÜRKİYE

Türk medyasının "Ankara'nın Ukrayna'ya SİHA ve İHA satmaya hazır olduğu" yönündeki manşetlerine atıfta bulunan Rus TASS haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 12 Nisan'da, Moskova'nın Türkiye de dahil olmak üzere sorumlu ülkeleri "durumu ve Kiev rejiminin bitmek bilmeyen savaş açıklamalarını analiz etmeye çağırdığını ve onları bu militarist özlemleri beslememeleri konusunda uyardığı" yönünde haber geçti.

2019'DA BAYRAKTAR TB2 SATIN ALIP TEST ETTİLER

Haberde Ukrayna'nın 2019'da Türkiye'den Bayraktar TB2 insansız hava araçları satın alıp test ettiği ve bunları Türk firması ROKETSAN tarafından üretilen MAM-L akıllı mikro mühimmatlarla donatmayı planladığına yer verildi.

Yine haberde, Ukrayna'nın Ukrspetsexport şirketi Genel Müdürü Vadim Nozdrya'nın, Ekim 2020'de Kiev'in Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Ukrayna'da ortak üretimiyle ilgilendiğini ve Ukrayna ordusunun bu türden 48 İHA daha satın almayı planladığını söylediği aktarıldı.

Rusya\'dan Türkiye\'ye SİHA tehdidi: Ukrayna\'ya yardım ederseniz iş birliğimizi gözden geçiririz

Son Dakika Ekonomi Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi: Ukrayna'ya yardım ederseniz iş birliğimizi gözden geçiririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • LAZİ: Bu çok ciddi bir tespit. IHA ve SİHA larımızın ne derece ciddiye alındığının kanıtı. Hem de dünyada sayılı birkaç süper güçlerden birinden , Bravo Reis hakkını inkar den nankördur. 40 18 Yanıtla
  • Tuncel çabaş: Turkiye hiçbir zaman 2 li oynaması gerekir.bir taraflı oynarsa diğer tarafı kaybeder 2 taraflı oynarsa 2 tarafına kaybeder.rahmetli İNÖNÜ gibi yaparsa 2 tartıda kazanır.eskilerden ders almak gerekir. 17 15 Yanıtla 1234: Beyin varmi ? kontrol ettir. 5 3 Gazi: İnönümü sende beyin yok galiba zuhahaha. 2 2 İsa: Nasıl bir akıl var bu yaratikta 2 2 Ahsen : Tuncel Çabaş..seni Anştayn bile çözemez..İnönü senin bü söylediklerini duysaydı..anlamak için bayaaa bir kafa yorardı..İnönü,yede yazık amma.. 3 0 Trabzon61: Inönü bunlara 100 basar. 0 3
  • Savaş: Rusya ortadogudan tamamen haritadan silinmeli. 18 7 Yanıtla ... : Rusyanın orta doğuda toprağı yok kardeşim 0 0 Georgi Yanov: Rusya doğudan batıya ilerlemenin önünde Ukrayna ve Moldovayı görüyor, buraları kaybettiği toprak parçası olarak görüyor.Rusyayı durdurmak Ukraynadan geçiyor orası düşerse hem Avrupa hem Türkiye Rusya'yı durduramaz.Bir yandan çekyayı bir yandan Polonya'yı istikrarsız bırakmaya çalışıyor.Bir yandan da Suriye ve Akdeniz'e hkim olmak istiyor.Amerika ne kadar emperyalist ise Rusya da okadar yayılmacıdır. Domates ihracatı yada s400 füzeleri Rusların ekonomik silahı Türkiye bununla sarılacak bir ülke asla değildir.Rusyaya elini verirsen kolunu kaptirirsin. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement