Rusya, Dünya Kadınlar Günü'nü Coşkuyla Kutladı - Son Dakika
Dünya

Rusya, Dünya Kadınlar Günü'nü Coşkuyla Kutladı

Rusya'nın En Önemli Bayramlarından Biri Haline Gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl da Coşkulu Etkinliklerle Kutlandı.

08.03.2008 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın en önemli bayramlarından biri haline gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl, Rusya'nın geleneksel kış mevsimine veda anlamına gelen Maslenitsa Bayramı'na denk gelen 8 Mart kutlamaları için Moskova'nın merkez semtlerine akın eden vatandaşlar, çifte bayram sevinci yaşadı. Kızıl Meydan yakınlarında düzenlenen ve 1 hafta boyunca devam eden Maslenitsa kutlamaları, bugün kadınlara özel etkinliklere sahne oldu. Binlerce Moskovalı'nın akın ettiği Maslenitsa kutlamalarına eşleri veya sevgilileriyle katılan tüm kadınlara çiçekler sunulurken, birbirinden ilginç yarışmalara katılan kadınlar ise özel hediyelerle ödüllendirildi. Folklorik müzikler eşliğinde bol bol dans ederek bayram keyfi yaşayan kadınlar, daha sonra "Kızıl Meydan Güzeli" güzellik müsabakasında yarıştı.

Bu arada, Rusya kamuoyu araştırmaları şirketi VTSİOM'un anketine göre, Rusya'daki kadınların yüzde 91'inin, erkeklerin ise yüzde 82'sinin 8 Mart'ı bayram günü olarak kutladığı bildirildi. Öte yandan 8 Mart Kadınlar Günü'nde Rusya'da en çok tercih edilen hediyelerin başında çiçek gelirken, daha sonraki sıraları süs eşyası, kartpostal, şeker, çikolata, parfümeri, kozmetik, oyuncak, mücevher, nakit para ve ev eşyalarının aldığı öğrenildi.

(AK-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya, Dünya Kadınlar Günü'nü Coşkuyla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement