Rusya Milli Kütüphanesi'nde Rus-Çin ortaklığıyla bilimsel seminer düzenlendi - Son Dakika
Teknoloji

Rusya Milli Kütüphanesi'nde Rus-Çin ortaklığıyla bilimsel seminer düzenlendi

Rusya Milli Kütüphanesi\'nde Rus-Çin ortaklığıyla bilimsel seminer düzenlendi

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bulunan Rusya Milli Kütüphanesi, Çin ile ortaklaşa düzenlediği bilimsel ve tatbiki seminerle bilgi kaynaklarının kullanımı ve dijitalleştirilmesi alanındaki deneyimleri paylaştı. Seminer, iki ülkenin bilişim ve dijitalleştirme alanında ikili ilişkileri derinleştirme hedeflerine uyuyor.

07.06.2023 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ST. PETERSBURG, 7 Haziran (Xinhua) -- Rusya'nın St. Petersburg kentinde yer alan Rusya Milli Kütüphanesi'nde, bilgi kaynaklarının kullanımına ilişkin Rus-Çin ortaklığında bilimsel ve tatbiki seminer düzenlendi. Etkinlik, kütüphane için bir ilk olma özelliği taşıyor.

"Çin'in Bilimsel Kaynaklarının Geliştirilmesi ve İnovasyonu" konulu seminere Rusya Milli Kütüphanesi ile St. Petersburg'daki 30'dan fazla kütüphane ve bilim kurumundan uzmanların yanı sıra Çin'den uzmanlar da katıldı.

Rus ve Çinli uzmanlar, bilgi kaynaklarının kullanımı ve dijitalleştirilmesi alanındaki deneyimlerini paylaştılar ve daha fazla işbirliği olasılığını araştırdılar.

Seminer, Rusya Milli Kütüphanesi ve Çin Ulusal Bilgi Altyapısı adlı kaynak platformu tarafından ortaklaşa düzenlendi. Rusya Milli Kütüphanesi'ne göre seminer, iki ülkenin bilişim ve dijitalleştirme alanında ikili ilişkileri derinleştirme hedeflerine uyuyor.

1795 yılında St. Petersburg'da kurulan ve Rusya'nın en eski halk kütüphanesi olan Rusya Milli Kütüphanesi, dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Rusya Milli Kütüphanesi'nde Rus-Çin ortaklığıyla bilimsel seminer düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement