Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı Başladı

Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı Başladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlığında düzenlenen Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısı başladı.

25.01.2012 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlığında düzenlenen Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısı başladı.

İki ülke arasında oluşturulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) bünyesinde yer alan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun ikinci toplantısında basına sadece görüntü alınmasına izin verildi. Toplantı sonrası iki bakanın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Toplantının başında Ahmet Davutoğlu, Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun önemine işaret etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Davutoğlu'nu ülkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Görüşmede Davutoğlu ve Lavrov'un Suriye ve İran'da yaşanan gelişmelerin yanısıra, Kafkaslar, Balkanlar ve Kıbrıs sorunlarını ele alması bekleniyor. Karadeniz'in güvenliğinin yanısıra yılın ikinci yarısında yapılması planlanan ÜDİK toplantısı için de ön görüşmelerde bulunulacak. Avrupa füze kalkanı projesi çerçevesinde Türkiye'de 1 Ocak'ta aktif hale gelen radar sistemleri ile ilgili gelişmelerin de ele alınması öngörülüyor.

Davutoğlu'nun Moskova ziyareti öncesi Rusya'ya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin'le Orta Asya, Kafkaslar, Yukarı Karabağ ve bölgesel sorunları ele aldı.

Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun ilk toplantısı, Bakan Davutoğlu ve Sergey Lavrov'un başkanlığında 20 Ocak 2011 tarihinde İstanbul'da düzenlenmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement