Rusya Savunma Bakanı Ankara'da (3) - Son Dakika
Politika

Rusya Savunma Bakanı Ankara'da (3)

Rusya Savunma Bakanı Ankara\'da (3)

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTIMilli Savunma Bakanlığı, Bakan Akar ile Rus mevkidaşı Şoygu arasında gerçekleşen görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

11.02.2019 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Akar ile Rus mevkidaşı Şoygu arasında gerçekleşen görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Akar ve Şoygu'nun, Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde Suriye'deki son durumu değerlendirdiği, 31 Ocak- 2 Şubat 2019 tarihleri arasında Rusya'da yapılan heyetler arası çalışmaları gözden geçirdiği belirtildi. Soçi'de 14 Şubat 2019'da gerçekleştirilecek liderler zirvesine yönelik gerekli koordinasyon çalışmalarının yapıldığı, Astana Mutabakatı taahhütlerine bağlılık ve kararlılığın teyit edildiği vurgulandı. Görüşmenin içeriğine ilişkin şöyle denildi:

"Her türlü provokasyona rağmen barış ve istikrarın sağlanması için İdlib'de istihbarat ve silahlı kuvvetler unsurlarınca sürdürülen iş birliğinin önemi ve devamına vurgu yapılmış, özellikle İdlib'deki Silahtan Arındırılmış Bölge içerisinde emniyetin sağlanmasına yönelik olarak alınabilecek önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş, Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki durum ile ilgili olarak, Türkiye'nin PKK/ YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden kaynaklanan güvenlik kaygılarının giderilmesi konusunda karşılıklı anlayış birliği içinde olunduğu görülmüş, Suriye'nin siyasi birliğine ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörün her türlüsü ile mücadelede iş birliğinin önemi tekraren vurgulanmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Rusya Savunma Bakanı Ankara'da (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement