Rusya Son 16'ya Zaferle Çıktı - Son Dakika
Spor

Rusya Son 16'ya Zaferle Çıktı

Rusya Son 16\'ya Zaferle Çıktı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu 5. ve son maçında Rusya, Büyük Britanya'yı 82-70 yendi.

07.09.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya son 16'ya zaferle çıktı2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu 5. ve son maçında Rusya, Büyük Britanya'yı 82-70 yendi.

Rusya, D Grubu'nu 4 galibiyet ve 1 yenilgiyle tamamlarken, Büyük Britanya ise maç kazanamadan grup etabını son sırada bitirdi.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Rusya'nın Mozgov ve Shved ile bulduğu sayılara Büyük Britanya, Clark ile karşılık verirken, 3. dakika 5-5 geçildi. Fridzon ve Vorontsevich'in 3 sayılık basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Rusya, 9. dakikada 10 sayılık (23-13) farka ulaştı ve ilk periyodu da 23-16 önde geçti.

Rusya ikinci çeyrek oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. İyi savunma yapan Rusya, rakibinin düşük bir yüzdeyle oynamasını sağlarken, Mozgov, Zubkov, Sheved ve Vorontsevich'in sayılarıyla 19. dakikada farkı 14 sayıya (43-29) çıkarıp, devreyi de 43-31 önde kapattı.

İkinci yarıda daha skorer bir oyun ortaya koyan Büyük Britanya, Olaseni ve Clark ile basketler bularak 16. dakikada farkı 3 sayıya (54-51) kadar indirdi. Mozgov'un kazandırdığı sayılarla son bölümde rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Rusya, son çeyreğe 61-54 avantajlı girdi.

Büyük Britanya, son periyotta savunmasını sertleştirip, Olaseni ve Clark'la sayılar kazanarak 36. dakikada farkı bu kez 1 sayıya (68-67) düşürdü. Shved'in üst üste basketleriyle yeniden oyuna ağırlığını koyan Rusya, son bölümde farkı yeniden açtı ve maçtan 82-70 galip ayrıldı.



Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu


Hakemler: Georgios Poursanidis (Yunanistan), Aleksandar Milojevic (Makedonya), Ferdinand Pascual (Filipinler)


Rusya: Khvostov 5, Shved 30, Kurbanov 6, Vorontsevich 11, Mozgov 11, Dmitrii Kulagin, Antonov, Fridzon 14, Zubkov 5


Büyük Britanya: Okereafor 5, Johnson 7, Murray 10, Olaseni 19, Clark 21, Nelson 4, Achara, Boateng 2, Mockford 2


1. Periyot: 23-16


Devre: 43-31


3. Periyot: 61-54

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Rusya Son 16'ya Zaferle Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement