Rusya Suriye'den Ümidi Kesti - Son Dakika
Güncel

Rusya Suriye'den Ümidi Kesti

Rusya Suriye\'den Ümidi Kesti

Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye'de yaşanan trajediye değindiği konuşmasında Batı'ya da sert mesajlar gönderdi.

28.07.2012 13:50  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de yeni bir trajedinin yaşanmak üzere olduğunu açıkladı.

Soçi'de Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ile bir araya gelen Lavrov, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Suriye'de yaşananlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Şu an Halep'in silahlı muhalefetin elinde olduğunu belirten Lavrov, şehirde yeni bir trajedinin yaşanmak üzere olduğunu söyledi. Lavrov ayrıca, Suriye hükümetinden durumun üstesinden gelmesini ummanın gerçekçi olmadığını belirtti.

Yaşananlara yönelik Batı'yı da eleştiren Lavrov, "Maalesef Batılı meslektaşlarımız farklı şekilde davranmayı seçiyorlar. Suriye'ye komşu bazı ülkelerle birlikte, Suriye rejimine karşı olan mücadeleye direk destek veriyorlar. Bunun bedeli ise, daha fazla kan oluyor" dedi.

RUS DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI: "HAZIRIZ"

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov, Suriye'deki iç çatışmaların şiddet ve boyutuna bağlı olarak, yukarıdan emir gelmesi durumunda Akdeniz kıyısındaki Tartus üssünde bulunan Rus askeri personeli tahliye etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı Rusya'da haber yayını yapan Echo Moscow radyosunun programına katılan Çirkov, "Suriye'deki Tartus deniz üssünde görev yapan Rus personeli her an tahliye etme planımız göz önünde tutuluyor. Ancak böyle bir karar Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak ben vermiyorum. Böyle bir kararı Rusya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığıyla Başkomutan statüsündeki Devlet Başkanı Vladimir Putin alır. Bir siyasi karar alır ve bize 'Tartus üssünü tahliye edin' emri verilirse yerine getiririz" açıklamasını yaptı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Rusya tarafından deniz üssü olarak kullanılan Suriye'nin Tatsus limanında Rus personel sayısı hakkında ise bilgi vermedi. Rusya Deniz Kuvvetleri'nin şu anda doğu Akdeniz bölgesinde 11 savaş gemisinden oluşan filo bulundurduğu biliniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Suriye'den Ümidi Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement