Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler başladı! Dünya nefesini tuttu, Belarus'tan gelecek barış haberini bekliyor - Son Dakika
Güncel

Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler başladı! Dünya nefesini tuttu, Belarus'tan gelecek barış haberini bekliyor

Ukrayna-Belarus sınırında; Rus ve Ukrayna heyetleri bugün müzakere masasına oturdu. Tüm dünya görüşmelerden savaşı durduracak bir sonuç çıkmasını umuyor.

28.02.2022 13:20  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 5. gününde sürüyor. Tarafların müzakere masasına oturmaya karar vermesinin ardından gözler görüşmenin gerçekleştirileceği Ukrayna- Belarus sınırına çevrildi.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi 13.15'te başladı. Ukrayna heyetinde Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Podolyak, Ukrayna'nın Üçlü Temas Grubu heyeti Başkanı birinci yardımcısı Andrii Kostin, Ukrayna milletvekili Rustem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi yer alıyor.

ÖNKOŞULSUZ MÜZAKERE

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy; Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını duyurdu.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

SALONUN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTILAR

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Anatoliy Glaz yaptığı açıklamada, Rus ve Ukraynalı heyetlerin görüşeceği salonun hazır olduğunu ve müzakere görüşmelerinin bugün başlayacağını duyurdu. Belarus Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya platformu Twitter üzerinden Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşeceği salonunun fotoğrafını paylaştı.

Tüm dünyanın gözü Belarus sınırında! Rusya ve Ukrayna heyetleri müzakerelere başlıyor

RUSYA: EN KISA SÜREDE ANLAŞMAYA VARMAKLA İLGİLENİYORUZ

Rusya heyetinin başındaki isim olan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelerde her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya varmakla ilgilendiğini belirtti. Medinsky, "Çatışmanın her saati Ukrayna vatandaşlarının, Ukraynalı askerlerin ölümü anlamına geliyor. Bu nedenle elbette, mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmakla ilgileniyoruz. Anlaşmaların her iki tarafın da çıkarlarını karşılaması gerektiğine şüphemiz yok" diye konuştu.

Tüm dünyanın gözü Belarus sınırında! Rusya ve Ukrayna heyetleri müzakerelere başlıyor

KREMLİN: MÜZAKERELER SESSİZ İLERLEYECEK

Kremlin tarafından görüşmenin başladığı sırada yapılan açıklamada, "Müzakereler sessiz ilerleyecek. Delegasyonnarın talep ve pozisyonları açıklanmayacak." denildi.

UKRAYNA: KİEV KUŞATILMIŞ DURUMDA DEĞİL

Ukrayna yetkilileri ise "Kiev kuşatılmış durumda değil. Sadece yatal edebilirler, başkentimizi vermeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

RUSYA: UKRAYNA HAVA SAHASI KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı müzakereler öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna hava sahasının tamamında kontrol sağlandığını duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler başladı! Dünya nefesini tuttu, Belarus\'tan gelecek barış haberini bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler başladı! Dünya nefesini tuttu, Belarus'tan gelecek barış haberini bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Tek dileğimiz.İki ülkenin hayrına ve Amerika - Avrupa vampirlerini hayal kırıklığına uğratacak bir sonuçla kalkılmasıdır.Bütün bu sırtlanları dımdızlak ortada bırakın da kimin ne hatası varsa af edilsin.Bölgeyi en rahatlatacak sonuç bu olur. 0 0 Yanıtla

Advertisement