Rusya, Yunanistan Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına Çağırdı - Son Dakika
Dünya

Rusya, Yunanistan Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

Rus hükumeti, Makedonya’nın NATO üyesi olma planları üzerindeki anlaşmazlığın bir parçası olarak iki Rus diplomatını ülkeden çıkarmasını protesto etmek için Yunanistan’ın Moskova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

20.07.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus hükumeti, Makedonya'nın NATO üyesi olma planları üzerindeki anlaşmazlığın bir parçası olarak iki Rus diplomatını ülkeden çıkarmasını protesto etmek için Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Rus Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yunanistan tarafından Rusya karşıtı açıklamaların sürmesi üzerine, Bakanlık kararlı protestosunu açıklamak için Bakanlık Yunanistan Büyükelçisi Andreas Friganas dün Dışişleri Bakanlığına davet etti" dedi.

Yunanistan geçen hafta, Makedonya'nın NATO üyesi olmasına müsaade etmesi karşılığındaki anlaşmayı protesto gösterilerine finansal destek sağladıkları gerekçesiyle, Rusya'nın Atina Büyükelçiliğindeki iki diplomatı sınır dışı etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün bu hafta başında Yunanistan hükümetini "kötü kışkırtmalar" içinde yer almakla suçlaması üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'a karşı süren saygısızlık durmalı" açıklamasını yapmıştı.

Rusya'nın, Moskova'nın nüfuz alanı altındaki bölgelere NATO'nun genişlemesine karşı çıktığı hatırlatıldı. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya, Yunanistan Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.


Advertisement