Rüya Gibi Bir Program - Son Dakika
Güncel

Rüya Gibi Bir Program

Rüya Gibi Bir Program

Hüseyin Nihal Atsız görkemli bir programla anıldı.1905 yılında doğan ve 1975 yılında ölen büyük fikir ve dava adamı ATSIZ, geride onlarca kitap, yüzlerce makale ve araştırma, sağlam fikirler bıraktı.

13.01.2015 08:54  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalkantılı hayatında defalarca hapislere atılan, işkencelere maruz bırakılan ve defalarca işten çıkartılıp açlığa mahkum edilen büyük dava adamı, güçlü şair, ölümsüz romancı, üstün zekalı akademisyen, hırçın mücadeleci Atsız Tokat'ta ilk kez böyle büyük bir programda ölümünün kırkıncı yılında anıldı.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Meslek Birliği ve İLESAM Tokat Temsilciliği tarafından düzenlenen programa çeşitli sivil toplum örgütleri, üniversite gençleri ve halktan yoğun bir ilgi oldu. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayını hıca hınç dolduran kalabalık iki saatlik programı ilgiyle izledi.

Programın suculuğunu Mahmut Hasgül yaptı. Seyircilerin de dahil edildiği etkileyici şiirler ve diyaloglarla nefes kesen bir sunumla başlayan programın Protokol konuşmalarını TESOB adına Mehmet Bekçi, İLESAM adına Hasan Akar yaptılar. Ardından kürsüye gelerek Atsızla olan hatıralarını anlatan 21. Dönem Tokat Milletvekili Lütfü Ceylan duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu.

Programın ikinci bölümünde Gümüşhane Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Talat Ülker ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Alpaslan Demir Hüseyin Nihal Atsız hakkında akıcı bir üslupla, doyurucu bilgiler verdiler. Yaklaşık 40 dakika süren konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Atsız hakkında akılara takıllan her soru soruldu ve her soruya tatmin edici cevaplar alındı.

Programın üçüncü bölümünde Müzik Öğretmeni Seyfi Karslı yönetiminde güçlü bir orkestra ile Atsız Hoca'nın bestelenmiş şiirlerinden örnekler okundu.

Yozgat'tan gelen konuk şair Çetin Klınçarslan şarkı aralarında, gönüllerin ve kulakların pasını silen duygulu şiirler okudu. Ardından sahne alan Tokat'ın yükselen değeri Şair Sündüs Akça, Atsız'ın "Selam" adlı şiirini seslendirdi.

Son günlerde tartışmalarla gündemde olan Hey On Beşli türküsünün yorumlandığı programda bu türküyle ilgili olarak kısa ve etkili bilgiler verildi ve Tokat'ın kültür değerlerine sahip çıkacağı mesajı yinelendi.

Programın sonunda hediye ve plaket takdimi töreni yapıldı. Hediyelerin takdimini TESOB Başkanı Mehmet Bekçi ve Tokat'ın saygın simalarından Cemalettin Yarkın yaptılar. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi ve Talat Ülker'in kitap imza törenine geçildi.

Gerek katılımın yoğunluğu, gerek görsel hazırlıklar, gerek sunum, gerek konuşmalarla ve gerekse şiir ve şarkılarla unutulmaz bir programa şahitlik eden seyirciler son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Bütün seyirciler neredeyse ağız birliği etmişçesine "Rüya gibi bir programdı, mutlaka yenileri yapılmalıdır." dediler.

Tokat'ın kültürel hayatına hareket getiren Mehmet Bekçi, Hasan Akar, Mahmut Hasgül gibi fedakâr insanlar yeni programlar için şimdiden çalışmaya başladıklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement