Rüyasında Gördüğü Camiyi Yaptırıyor - Son Dakika
Yerel

Rüyasında Gördüğü Camiyi Yaptırıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 81 yaşındaki Aslan Kösem, rüyasında gördüğü camiyi memleketine yaptırıyor.

27.06.2014 12:04  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEMAL ÇAVDAR - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 81 yaşındaki Aslan Kösem, rüyasında gördüğü camiyi memleketine yaptırıyor.

Rüyasını yakınlarıyla paylaşan Kösem, İstiklal mahallesine 430 metrekare alana iki minareli, 3 katlı cami yaptırmaya karar verdi.

Hazırlıkları tamamlandıktan sonra inşaatına başlanan camide zaman zaman kendisi de çalışan Kösem, işçilere yardımcı oluyor.

Kösem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüyasından etkilenerek yaptırmaya başladığı caminin Kurban bayramında ibadete açılacağını söyledi.

İlçenin en büyük camisini yaptırdığını ifade eden Kösem, şöyle devam etti:

"Rüyamda büyük bir cami yaptığımı gördüm. Allah nasip etti bunu gerçekleştiriyorum. Camiye annem Sultan, babam Ahmet'in isimlerini vereceğim. Adı Sultan Ahmet olacak. Böylelikle Türkiye'nin ikinci Sultan Ahmet camisi olacak. Gençliğimde kutsal toprakları görmüştüm. Oraya da gitmek nasip oldu. Daha önce rüyamda gördüğüm yerleri ziyaret ederek hacı oldum. Şimdi ise rüyamda büyük bir cami yaptığımı gördüm. Allah'ta nasip etti başladım yapmaya inşallah bu yıl bitirmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Kösem'in oğlu Nimet Kösem ise babasının yaptırdığı camide taziyeevi, imamevi, morg ve mutfağın yer alacağını ifade ederek, "Nasip olursa cami bittikten sonra Kuran kursu yapma niyetimiz var, onu da inşallah yapacağız. Camimizde her türlü imkan var" dedi.

Camiyi yapan ustabaşı İlhami Kılıç ise Kösem'in inşaatın yapımıyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Aslan bey, her konuda bize yardımcı oluyor. Kendisine ait olmadığı halde yemeklerimizi ve daha bir çok ihtiyacımızı karşılıyor. Kendisinden Allah razı olsun. Güzel hayırlı bir iş yaptı" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rüyasında Gördüğü Camiyi Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement