Ruz-ı Hızır Okçuluk Sezonu Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan'ın Ok Atışıyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Ruz-ı Hızır Okçuluk Sezonu Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan'ın Ok Atışıyla Başladı

Ruz-ı Hızır Okçuluk Sezonu Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan\'ın Ok Atışıyla Başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımlarıyla Ruz-ı Hızır okçuluk sezonunun açılışı ilk kez Topkapı Sarayı'nda gerçekleşti.

03.05.2019 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımlarıyla Ruz-ı Hızır okçuluk sezonunun açılışı ilk kez Topkapı Sarayı'nda gerçekleşti. Sezon açılış programında Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan ok atışı yaparak hünerlerini sergiledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımlarıyla Ruz-ı Hızır okçuluk sezonunun açılışı ilk kez Topkapı Sarayı'nda gerçekleşti. Sezon açılışına Bakan Ersoy ve Erdoğan'ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı. Mehteran gösterisiyle başlayan program, akabinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Açılış programında Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan, 'Ya Hak' diyerek yaptıkları ok atışıyla hünerlerini sergileyip hedefi vurdu. Etkinlik kapsamında vatandaşlar ve özellikle turistler, 10 Mayıs'a kadar Topkapı Sarayı'na gelerek ok atışı yapabilecek.

"Biz buna kültür ve sanat olarak da bakıyoruz"

Okçuluğun bir kültür ve sanat mirası olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk milletinin ata yurdundan Anadolu'ya gelmesinde ve burada yüzyıllardır süren kalıcılığından en büyük etken okçuluğa olan hakimiyetidir ve yüzyıllarca yıl burada ana yurdumuz olarak Anadolu'nun kalmasında en büyük etkendir. Biz buna kültür ve sanat olarak da bakıyoruz. Şu anda Topkapı eserlerimiz içinde büyük yer işgal eden silahlarımız, oklarımız dünyanın her yerinde artık sergiliyoruz. Vazifesini tamamlamış gibi gözükseler de kültür ve sanatta da çok güzel silah olarak oklarımızı kullanıyoruz" dedi.

"2020 olimpiyatlarında Tokyo'da okçulukta ülkemiz madalyayla da buluşacak"

Dünyanın kutuplaşmaya doğru gittiğini ve bu kutuplaşmanın giderilmesinin yollarından birinin ülkelerin geleneksel objeleriyle ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Okçuluk bizim ata sporumuz. Biz Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak bütün dünyada, bütün geleneksel sporların yaygınlaşmasını savunuyoruz. Bunun dünyanın kültürel zenginliğine hizmet olduğunu düşünüyoruz. Çünkü maalesef dünyanın tek kutuplaşmaya doğru zorlandığı ve bunun huzursuzluklar oluşturduğunu bir evredeyiz. Bu tek kutuplaşmanın giderilmesinin yolu dünyanın bütün milletlerinin kendi renkleriyle boyanabilmelerine, kendi kültürlerini yaşatabilmelerine olanak sağlamak olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de güreşlerimiz de ne kadar ünlüyse okçuluğumuzun da o seviyede güçlü olması gerekiyor. Nitekim Okçular Vakfı'mızın kuruluştan beri Türkiye'de okçuluk en az dört kat her sahada büyüdü. İnanıyoruz ki 2020 olimpiyatlarında Tokyo'da okçulukta ülkemiz madalyayla da buluşacak" ifadelerini kullandı.

"Türk okçuluğu dünyanın zirvesi olarak kabul edilen bir okçuluktur"

Türk okçuluğunun dünya olarak zirve kabul edildiğini belirten Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Türk okçuluğu artık dünyanın dört bir yanında eğitim olarak verilmekte. Malezya'dan Amerika'ya, Brezilya'ya ve Balkanlar'a uzanan ve dünyanın dört bir yanında artık gençler Türk okçuluğunu öğreniyorlar. Okçular Vakfı bir kadim geleneğin, bir medeniyetin geleneğini geleceğe taşıma konusunda iddialıdır. Şu anda vakfımızın sayesinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde dünyada unutulmaya yüz tutmuş olan aslında Türk okçuluğu dünyanın zirvesi olarak kabul edilen bir okçuluktur. Bunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde bugün bu noktaya getirmenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Ok, doğruluğun, dürüstlüğün simgesi ve sembolüdür"

Açılış programında konuşan İstanbul İl Kültür ve Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, "Ok, eğitimden spora, yaşam tarzından dünyaya mesaja varıncaya kadar aslında bir doğruluğun, bir dürüstlüğün simgesi ve sembolüdür. Bu kültürün ihya edilmesi sadece eğitim ve spor değil, aynı zamanda bir ahlakı esas alan, dürüstlüğü esas alan bir medeniyetin inşasıdır. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Okçular Vakfı ortaklaşa bu sarayın avlusuna ilk defa bir hafta özelliği taşıyan; gelecek sene 2'nci Okçular Vakfı olarak nitelendirmemiz mümkün. Okçular Haftası'nın ilkini burada gerçekleştirme bahtiyarını taşıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ruz-ı Hızır Okçuluk Sezonu Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan'ın Ok Atışıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var
    12:18 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor
    12:18 Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor

    Bilecik merkezinde bir araç sürücüsünün gelişi güzel park etmesi ve yayaların tepkisi, çift sıra parklanmalar ve yaya geçitleri üzerine park edilen araçlar konusunda tartışmalara yol açtı. Yayalar, aracın kaldırıma çıkacak şekilde park edilmesine tepki gösterirken, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi
    12:16 Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği iftar programı Başkarcı Mahallesi'nde gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı toplu iftar programında Başkan Doğan konuşma yaptı.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor
    12:16 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bebek besinlerine erişmesine destek olmak amacıyla 6-24 aylık çocuklara ücretsiz mama desteği sağlıyor.

  • Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı
    12:15 Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı

    Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'ta karla mücadele çalışmaları sürerken, Digor ilçesine bağlı Halıkışla köyünde meyve ağaçları çiçek açtı. Karla kaplı dağlar arasındaki köyde ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı
    12:14 Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde Lidya Krallığı'nın başkenti Sardes Antik Kenti'nde 1'inci derece sit alanı içerisinde dedektörle define arayan 1 kişi, devriye görevindeki jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Şüphelinin üstünde ve ikametinde yapılan aramada 144 adet sikke ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 8 obje ele geçirildi. Şüpheli hakkında kaçak kazı yapmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.


Advertisement