Sónar'ı Canlı Dinleme Fırsatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sónar'ı Canlı Dinleme Fırsatı

Sónar\'ı Canlı Dinleme Fırsatı

Yaratıcılık ve teknoloji konseptleriyle katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatan Sónar Festival bu yıl 15 Haziran'da Barselona'da başladı ve 17 Haziran'a kadar devam edecek.

16.06.2017 15:38  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştiği günden bu yana 50 farklı şehirde avangard ve elektronik müziğin önde gelen isimlerini ve en yeni trendleri bir araya getiren festival, bu sene de onlarca ülkeden binlerce insanı bir arada eğlendiriyor. Müzik severlerin festival anlayışını kendi çok kültürlü, renkli, dinamik ve canlı kimliğiyle sentezleyecek olan Sónar Festival RBMA sahnesinde yer alan isimler ise Red Bull Radio'dan (https://www.redbullradio.com/events/sonar)  canlı olarak yayınlanıyor.

İlk olarak 1994 yılında Barselona'da gerçekleşen ve benzersiz konseptiyle kendi kitlesini yaratan Sonar Festivali 24. Yaşını Barselona'da kutluyor. Dünya çapında 16 ayrı şehirde düzenlenen festival geçtiğimiz Mart ayında da İstanbul'a uğrayarak İstanbullu müzikseverlerle buluşmuştu.

2016 yılında 101 ülkeden 115 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan Sónar Festival Barcelona 14 Haziran akşamı İzlandalı efsane müzisyen Björk ile düzenlediği partiyle açılışını yaptı. 14 Haziran - 24 Eylül arasında Barselona Çağdaş Sanat Merkezi'nde (CCCB) yer alacak 'Björk Digital' sergisiyle bağlantılı olarak 4 saatlik bir DJ setine imza atan 'Björk Digital', sanal gerçeklik (VR) kavramı çevresinde işler barındırıyor.

Sónar Barselona'nın 3 günlük programında, 9 sahnede 140'ın üzerinde performans izlenebiliyor. Gündüz kısmının yıldızları arasında Kanye West, FKA Twigs ile iş birlikleri sayesinde dünya çapında tanınan Venezüellalı DJ ve yapımcı Arca; elektronik hip hop'ın başarılı ismi Nosaj Thing, Kendrick Lamar'ın başyapıtı 'To Pimp a Butterfly'a katkıda bulunan Thundercat, yeni albümünü festivalde ilk kez çaldı. Festivalde ayrıca Liverpoollu trip hop yapımcısı Forest Swords ve hip hop ile R&B'nin bu yıl öne çıkan üç kadını, DAWN, Nadia Rose ve Princess Nokia yer alıyor. 13 yıldır Sónar'la güçlerini birleştiren Red Bull Music Academy sahnesinde ise bu yıl; Earl Sweatshirt, Sofie Winterson, Suzanne Ciani, Floorplan Live, Veronica Vasicka gibi birbirinden heyecan uyandıran müzisyenle ağırlanıyor. RBMA sahnesinde yer alan müzisyenlerin performansları festival boyunca saat 15:00'ten itibaren Red Bull Radio'dan canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sónar'ı Canlı Dinleme Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement