Saadettin Saran: Aziz Yıldırım Yalan Vaatte Bulunuyor - Son Dakika
Spor

Saadettin Saran: Aziz Yıldırım Yalan Vaatte Bulunuyor

Saadettin Saran: Aziz Yıldırım Yalan Vaatte Bulunuyor

Habertürk TV'ye konuşan eski Fenerbahçeli yönetici Saadettin Saran, adaylık durumu ve Aziz Yıldırım ile ilgili açıklamalar yaptı.

24.10.2013 14:28  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Fenerbahçeli yönetici Saadettin Saran, Habertürk TV'de Faik Çetiner'in sorularını yanıtladı. İşte Saadettin Saran'ın sözleri...

''KULÜPTEN İKİ DEFA İHRAÇ EDİLDİM''

Ben dünyada bir kulüpten iki defa ihraç edilmiş tek adamım. İlki bir röportajdan dolayıydı. 'Kirli ilişkiler var' dediğim için olmuştu. Daha sonra da Beschastnykh transferinde kulübü zarara uğrattığım gerekçesiyle ihraç edildim. Transferden 4 yıl sonra. Trajikomik bir olaydı. Biz yöneticiyken, kötü bir dönem vardı. Maçtan sonra yöneticiler localarda bekliyordum. Sıkıntılı bir dönemdi. Sayın Başkan, şube sorumluluğunu almamı istedi. 21 kişi oybirliğiyle beni istediler. Atilla Kıyat o zaman basın sözcümüzdü. 'Ateşten gömleği giydi Sadettin Saran' demişti. O bizim sonumuzun başlangıcı oldu.

''400 BİN DOLAR İÇİN İFTİRA ATMAK ADAMLIĞA SIĞMAZ''

Ara transferde 1 ay içinde 4 kişiyi aldık. Bunlardan biri de Beschastnykh'ti. Bonservisi elindeydi. Hocamız istemişti. Bir türlü bonservisini alamıyorduk. Sonra kulüpten ek sözleşme geldi ve 800 bin dolar istediler. Futbolcuyu çağırdım, durumu sordum. Sıkıntı olduğunu anladım o an. Yönetime bu konuyu anlattım. Yönetim de isteyince bu transferi yaptık. 400 bin dolar hikayesi budur. Yöneticiyken çok şeyi göğüsledim. 400 bin dolar için, bir koltuk uğruna böyle iftiralar atmak adamlığa sığmaz.

2000-2001 yılında kulübe 10 milyon dolar sıcak para girişi sağladım yayın haklarından. Avrupa şampiyonu Galatasaray'ın yayın haklarını 5 milyon dolara aldık, Fenerbahçe için 10 milyon dolar verdim. Bahsettiğimiz rakamlar bunlarken, 400 bin dolar yüzünden ihraç edildik. Biz bu davamızı da kazandık. Bunlara tenezzül etmek insanlığa da adamlığa da sığmaz. Çoluğumuz çocuğumuz var. Bir koltuk için insanın haysiyetiyle oynanmaz. Daha önce plaket verdikleri Sadettin Saran ile ters düştüler."

"KULÜPTEN 6-7 MİLYON DOLAR ALACAĞIM VAR"

"Fenerbahçe taraftarıyla beni ters düşürmeye çalıştılar. 'Kulübü mahkemeye veriyor' bahanesiyle. Şampiyon olduktan sonra barışma, teşekkür beklerken; locamıza bile el koydular. Ben locayla ilgili mahkemeye gitsem kazanırım. Ama gitmek istemedim. Fenerbahçe'nin kendi atadığı hakem bile bizi haklı buldu. 6-7 milyon dolar alacağım var kulüpten. Bir gün bile ağzımı açmadım. 3 Temmuz sürecinde 'amatör branşlardan birini bize verin' bile dedik. Bunları Fenerbahçe için istedik. Benim paramı kim verecek? Kulüp mü, Aziz Yıldırım mı ödeyecek? Aziz Yıldırım benden korkuyor. Başkanlığı ondan iyi yaparım diye."

AZİZ YILDIRIM YALAN VAATLERDE BULUNDU

''Aziz Yıldırım her zaman kişisel nefretini Fenerbahçe'nin menfaatlerinin önünde tutmuştur. Aziz bey tahtını korumak için taraftarına yalan vaatlerde bulunuyor. 3 sene şampiyonluk sözü verdi, 2 senedir ezeli rakibi şampiyon oldu. Bu sene de olursa şaşırmayız. Aziz Yıldırım 'İhraç edilenlere af çıkartacağım' dedi ben de buna inandım. Aziz Yıldırım samimiyetsiz. Aziz Yıldırım benden korkuyor çünkü bu işi ondan iyi yapacağımı kendisi de biliyor.''

Aziz Yıldırım 'UEFA çatırdayacak' dedi. UEFA bugün hiç olmadığı kadar güçlü. UEFA'nın çatırdamayacağını biliyorduk."

''CEZAEVİNDE ZİYARET ETSEYDİM RİYAKARLIK OLURDU''

Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret etmedim. Ziyaret etseydim riyakarlık olurdu. Çünkü benim haysiyetimle oynamaya çalıştı. Fenerbahçe'de şeffaflık yok. Avrupa'daki itibarımız da en önemli sorun. Avrupa'daki itibarımız kayboldu."

"AZİZ YILDIRIM İYİ BİRİ DEĞİL"

"Aziz Yıldırım'ı severdim. Kandillerde, bayramlarda babamdan sonra onu arardım. O da beni veliahtı olarak gösterirdi. Aziz Yıldırım'ın iyi bir insan olduğunu düşünmüyorum. Aziz Yıldırım kendini kulübün sahibi olarak görüyor. Tek adam gibi davranıyor."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Saadettin Saran: Aziz Yıldırım Yalan Vaatte Bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement