Saakaşvili Tutuklandı. - Son Dakika
3. Sayfa

Saakaşvili Tutuklandı.

Saakaşvili Tutuklandı.

Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı, Odessa bölgesinin eski valisi ve şimdi’de Yeni Güç Hareketi’nın lideri Mikheil Saakaşvili Kiev’de tutuklandı.

09.12.2017 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı, Odessa bölgesinin eski valisi ve şimdi'de Yeni Güç Hareketi'nın lideri Mikheil Saakaşvili Kiev'de tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Sakaaşvili'nin arkadaşı David Sakvarelidze kendinin kullandığı sosyal medya hesabından yayınladı. Sakvarelidze paylaştığı gönderisinde "Mikheili gözaltına aldılar! Güvenlik Hizmetine götürüyorlar" şeklinde bir açıklamada bulundu. Sosyal medya sayfasında olayla ilgili yazılı açıklama yapan Ukrayna genel savcısı Yuri Lutsenko şunları kaydetti: "Saakaşvili, Kiev'deki Otradnoye Caddesi'ndeki kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. Tutuklu Kiev'de bulunan Mikheil Saakaşvili'nin geçici bir gözaltı tesisine yerleştirildiğini ve Bundan sonra, ilgili soruşturma eylemleri ve mahkemeye temyiz öngörülüyor "

Yüzlerce Saakaşvili taraftarları Ukrayna'nın baş kenti Kiev'de "Yaşasın Ukrayna, Kiev Kalk" sloganları atarak protesto ediyorlar.

Mikheil Saakaşvili, 5 Aralıkta Kiev'de gözaltına alındı. Daha sonra taraftarlarının yardımıyla serbest bırakıldı. Saakaşvili, Ukrayna'da darbe girişiminde bulunmakla suçlanıyor. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Saakaşvili Tutuklandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement