Saatcı: "900 bin litre etil alkol ürettik, hedef 2 milyon litre" - Son Dakika
Ekonomi

Saatcı: "900 bin litre etil alkol ürettik, hedef 2 milyon litre"

Saatcı: "900 bin litre etil alkol ürettik, hedef 2 milyon litre"

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, "Özellikle pandemi sürecinde tesisimiz Türkiye sathında 900 bin litre etil alkolü hastahane ve sağlık kuruluşlarının hizmetine sunmayı başarmıştır.

14.09.2020 16:52  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, "Özellikle pandemi sürecinde tesisimiz Türkiye sathında 900 bin litre etil alkolü hastahane ve sağlık kuruluşlarının hizmetine sunmayı başarmıştır. Hedefimiz tıbbi etil alkolde bayilerimiz ile birlikte 2 milyon litre seviyelerine ulaşmaktır" dedi.

Amasya Şeker Fabrikasının 67. Pancar Alım Kampanyasında konuşan Saatcı, "2003 ile 2016 yılları arasında alkol üretim tesislerinde maalesef üretim yapılmamıştır. 2017 yılında, dönemin Amasya Milletvekilleri başta Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı hocam olmak üzere Haluk İpek ve Mustafa Tuncer'in yönlendirmeleri ve Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararla bugüne kadar 12 milyon litre alkol üretimi yapılmış, ülkemiz ve yöremiz ekonomisine çok ciddi katma değer sağlanmıştır. Özellikle 2019 yılında başlayıp halen devam eden Kovid-19 pandemi sürecinde, ülkemize etil alkol girmedi. Her ülke bunu kendi ihtiyacı için kullandı. Türkiye de bu süreçte şirketimiz tarihi bir misyon üstlenerek salgın döneminde bu ülkeyi etil alkolsüz bırakmamıştır. Özellikle pandemi sürecinde tesisimiz Türkiye sathında 900 bin litre etil alkolü hastahane ve sağlık kuruluşlarının hizmetine sunmayı başarmıştır. Hedefimiz tıbbi etil alkolde bayilerimiz ile birlikte 2 milyon litre seviyelerine ulaşmaktır" ifadelerini kullandı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Saatcı: '900 bin litre etil alkol ürettik, hedef 2 milyon litre' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.


Advertisement