Saba Tümer 'Kahkaha Kulübü' Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Saba Tümer 'Kahkaha Kulübü' Kuruyor

Saba Tümer \'Kahkaha Kulübü\' Kuruyor

Ekranların sevilen yüzü Saba Tümer, Eskişehir'de katıldığı bir etkinlikte 'Kahkaha Kulübü' için adımlar attığını söyledi.

14.11.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekranların sevilen yüzü Saba Tümer, Eskişehir'de katıldığı bir etkinlikte 'Kahkaha Kulübü' için adımlar attığını söyledi. Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) işbirliğiyle başlatılan ve Türkiye'nin farklı noktalarında hastalıklara dikkat çekmek maksadıyla yürütülen 'Evimizin sağlık elçileri' projesinin 9'uncusu Eskişehir'de düzenlendi. Proje kapsamında alanında uzman kişiler, sağlık konusunda doğru bilinen yanlışlar konusunda ev kadınları ve diğer katılımcılara bilgiler veriyor. Eskişehir'de gerçekleştirilen programa televizyon sunucusu Balçiçek İlter, oyuncu Begüm Kütük, ekranların sevilen ismi sunucu Saba Tümer'in yanı sıra alanında uzman doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

"EVİMİZİN SAĞLIK ELÇİLERİ DE KADINLARIMIZ"

Program öncesinde açıklamalarda bulunan Saba Tümer, "Bugün burada olma amacım sağlık konusunda ev hanımlarını ve tüm kadınları bilinçlendirmek. Çünkü kadın çok önemli. Evimizin sağlık elçileri de kadınlarımız. Onlar ne kadar bilinçlenirse bizler de çocuklar da, nesiller de sağlıklarına kavuşacaklar. Çok faydalı bir etkinlik. Tüm Türkiye'yi dolaşarak kadınları bilinçlendiriyorlar. Herkesi bilinçlendiriyorlar. Bunu da gönüllü olarak kalpten gelerek yapıyorlar. Ben de kalpten gelerekten buradayım" dedi.

"KAHKAHA KULÜBÜNÜ TÜRKİYE'DE AÇABİLİRİM"

Ekranlarda attığı neşeli kahkahalarla akıllarda yer edinen Saba Tümer, gülmenin sağlığa olumlu yönde etkisinin olduğunu vurguladı. Tümer, "Japonya'da kahkaha yogaları var. Geçenlerde Güneri Civaoğlu söyledi, kendisi gitmiş. Hatta bana gidip Türkiye'de açmamı tavsiye etti. Şu önümüzdeki günlerde Japonya'ya gidip kahkaha kulübünün detaylarını öğrenip burada açabilirim. Sağlığa tabii ki de çok yararlı. Kitabımda da zaten bahsettim. Kan basıncını düşürüyor, tansiyona iyi geliyor, ruh haline iyi geliyor. Bir sürü etkisi var. Çok faydalı kahkaha atmak, herkes gülsün" dedi.

"BUGÜNE KADAR BİNLERCE İNSANA ULAŞTIK"

Program hakkında bilgiler veren ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi de şunları kaydetti:

"Bu kampanyamızı 1 seneden fazla süredir gerçekleştiriyoruz. Burası 9'uncu destinasyonumuz. Çok başarılı bir sağlık kampanyası. Amaç her kadının evinin sağlık elçisi olmasını, doğru bilgilenmesini sağlamak. Bu nedenle şehir şehir dolaşıyoruz. Türkiye'nin pek çok yerine gittik ve bundan sonra da gitmeye devam edeceğiz. Bu kişiler insanların hayatında sağlığın ne kadar önemli olduğunu, daha önemlisinin de doğru sağlık bilgileriyle donanmak olduğunu anlatıyorlar. Bugüne kadar binlerce kadın ile buluştuk. Binlerce insana ulaştık. Gelecek vaat eden bir proje." Oyuncu Begüm Kütük de kadınları bilinçlendirdikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

(Kadir Arslan - Çağatay Gür/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saba Tümer 'Kahkaha Kulübü' Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement