Sabah ve ATV 'Kalyon İnşaat'a Satıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sabah ve ATV 'Kalyon İnşaat'a Satıldı

Sabah ve ATV \'Kalyon İnşaat\'a Satıldı

Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat'a satıldı.

20.12.2013 12:53  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah Gazetesi ile ATV'nin uzun süredir konuşulan satış haberleri bugün gerçek oldu. Medya grubunun yeni sahibi adını alt yapı projeleri ile duyuran Kalyon İnşaat oldu.

2008 YILINDA ÇALIK GRUBU SATIN ALMIŞTI

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV'ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008'de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu'na satılmıştı. Çalık Grubu'nun Sabah ve ATV'yi satmak istediği uzun süredir kulislere yansıyordu. Hatta geçtiğimiz yıl Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp talip olmuş, ancak bir süre sonra görüşmeler anlaşma olmadan sonlandırılmıştı.

KALYON İNŞAAT'IN SERMAYESİ 380 MİLYON TL

Rekabet Kurulu, Zirve Holding AŞ'nin, Turkuvaz Grubu şirketlerinin çeşitli oranlardaki hisselerini Çalık Holding AŞ, Çalık Turizm Kültür İnş. San. ve Tic. AŞ, Gapyapı İnşaat AŞ ve Ahmet Çalık'tan devralması işlemine izin verdi. Zirve Holding A.Ş.'nin İstanbul Ticaret Odası'na kaydının 23 Ağustos 2013'te yapıldığı görüldü. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor. Şirketin sermayesi ise 380 milyon TL olarak belirlendi.

METROBÜSÜ YAPAN ŞİRKET

1974 yılında Gaziantep'te kurulan Kalyon, özellikle altyapı yatırımları ile tanınıyor. Şirket, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket 1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projelere imza attı.

Şirketin kurucusu Hasan Kalyoncu iken şu an Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Orhan Cemal Kalyoncu yürütüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Sabah ve ATV 'Kalyon İnşaat'a Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • GÜLÜ_YORUM: Ayakkabı Kutusu Partisi AKP 92 35 Yanıtla
  • zaza: kalyon inşaatın geçmişine bakın ak parti döneminde nasıl parlayan bir yıldız oldu işlerini dört dörtluk yaptıgı ıcınmı elbette deil arkasında tayip abisi var neden buyumesin ki bunlara birileri dur demese basının hepsini alacaklar 82 36 Yanıtla
  • nuri: bilalin kanalları satıldı buda demekki tayyibi bayağı bir korku sardı elindekilerini çıkarmaya çalışıyorda tayyip emmi hanımın medical hastanelerini bim marketlerini gemilerini isviçredeki dolar marklarını kuyumcu pırlanta dükkanlarını avm lerini nasıl elden çıkaracan sıra sanada gelecek padişah ALLAH bukadar mazlumun ahını sende bırakmaz 57 45 Yanıtla
  • POYRAZ: Akp Tüm medyayı alıyor...Ülkenin hali. 38 32 Yanıtla
  • mustafa: çakallar mutlu olsun diye akp oyları düştü diyelim.chp/mhp koalisyonunda acınızdan ölürsünüz.avrupa ve amerika normalleşmeden bu memleketi hiçbir koalisyon kurtaramaz.chp tek başına gelemeyeceğine göre sizin hakkınızdan mhp gelir inşaııah. 18 41 Yanıtla
  • hasan karaman: hayırdır damat..ayakkabı fabrikasımı açacan yoksa :) 43 7 Yanıtla
  • HİKMET: YANDAŞIN BİRİSİ GÖREVİN TAMAMLADI,BAYRAĞI DİĞER YANDAŞA DEVRETTİ.BUNDAN SONRAKİ SIRADAKİ YANDAŞ KİM ACABA.MİLLETİN PARASINI GÖTÜREN,DEVLETİN BANKASINI DOLANDIRAN HIRSIZI UĞURSUZU KORUYAN AKP İKTİDARINI TÜY BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYENLERE ALKIŞ TUTANLARI VE BU HIRSIZLARA HALA LAF SÖYLETMEYENLERİ YARADANA HAVALE EDİYORUZ.SİZİN HAKKINIZDAN ANCAK YARADAN GELECEK.AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SADECE YARADANA İNANIN DİNİNİZİ BU DİN SİMSARLARA KULLANDIRMAYIN VE ALLAH'IN SEVGİSİNE NAİL OLUN..EĞER ALLAH'IN BÜYÜKLÜĞÜNE İNANIYORSANIZ ALLAH'IN HUZURUNA ÇIKTIĞINIZ GÜN BUNDAN EMİN OLUN Kİ BU SİMSARLARIN HİÇBİRİ SİZİ KORUYAMAYACAK.TERCİH SİZİN 23 25 Yanıtla
  • r.t.: hayırlı olsun 8 25 Yanıtla
  • Sivridil: Calik gurubu TMSF sen aldiği bu kanalların parasini devlet bankasından almislardi ve o zaman bu zaman ödeme yapmamislardi simdi iktidar el değiştirirse hesap kitap sorulur diye yangından kavurarak sattilar 4 0 Yanıtla
  • YUH: ya o deyil de bide bu kalyoncuyu mercek altına alsalar diyorum merak edenler araştırsın ben araştırdım AAAA . 3 0 Yanıtla
  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement