Sabahattin Zaim'de Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Sabahattin Zaim'de Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı

Sabahattin Zaim\'de Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde eğitim – öğretim hayatlarına devam eden 35 civarında uluslararası öğrencinin katılımı ile tanışma toplantısı düzenlendi.

11.11.2013 09:51  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Kasım Salı günü, Dış İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde Konferans Salonumuzda düzenlenen etkinliğe, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin yanı sıra Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Evren ve Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ömer İnan da katıldı. Uluslararası öğrencilerimiz ile tanışmak ve öğrencilerimizin Üniversitemizdeki hayatlarını kolaylaştırmak, hangi konuda hangi birim ve yetkiliyle görüşecekleri konusunda bilgilendirmek ve başarılı bir şekilde mezun olmalarını sağlamak amacıyla yapılan toplantıda sunuculuğu öğrencilerimizden Yağmur Karan yaptı.

Tanışma toplantısında açılış konuşmasını yapan Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Evren, üniversitemizin kuruluş aşamasından, misyon, vizyon ve hedeflerinden bahsetti. Üniversitemizin gelişen ve değişen toplumlarda aktif rol oynayabilecek lider insanlar yetiştirmek üzere kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Evren, uluslararası öğrencilerin bu misyondaki önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Ramazan Evren, "İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak biz, eğitim verdiğimiz alanlarda en iyi olmak zorundayız. Uluslararası öğrencilerimiz olarak sizler de en başarılı öğrenciler olmak, ülkenize ve insanlığa en güzel bilgi aktarımı yapmak misyonunu sahiplenmelisiniz. Projelerimiz ve başarılarımızla her zaman temsil ettiğimiz fikri en iyi yerlere getirmeliyiz" dedi. Konuşmasına akademik hayatta çalışmanın öneminden bahsederek devam eden Evren, "Derslerinizi ihmal etmeyin, dersi derste anlayın ve hocalarınıza sorular sorun. Derslerden arta kalan zamanlarda da uluslararası bir üniversitede farklı kültürleri tanıma imkanından yararlanın. Öğrenci kulüplerimizde aktif rol alın, STK'larla iletişime geçin, bolca kitap okuyun, sinema ve tiyatro gibi sosyal aktivitelerde bulunun" dedi. Akademik hayatın insana en büyük katkısının kurulan sosyal ağlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Evren, "Sizler kendi ülkelerinizde bizlerin adeta birer elçisi olacaksınız. İleride ülkelerinizde iyi yerlerde olmanızı temenni ederim" dedi.

Toplantının tanışma bölümünde sözü alan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ömer İnan, üniversitemizde uluslararası öğrencilere her türlü desteğin verileceğinden bahsetti. İnan, "Zorluklar içinde buraya geldiniz ve okuyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızın iyi olmasını diliyorum. Burada iyi bir eğitim alıp döndüğünüzde ülkelerinize faydalı bireyler olun. Sizden tek beklentimiz, iyi birer insan, iyi işadamları, iyi siyasetçiler, iyi mühendisler ve iyi öğretmenler olmanız. Bunun için yapmanız gereken şey çok çalışmak. Geri kalan her konuda biz sizleri üniversite olarak destekleyeceğiz" dedi. İnan konuşmasına, uluslararası öğrencilerin ihtiyaç duyacakları her konuda danışacakları akademisyen ve idari çalışanları tanıtarak devam etti.

Uluslararası öğrencilerle tek tek tanıştırılan ve görevleri hakkında bilgi veren isimler sırasıyla şöyle oldu; Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Erasmus ve Mevlana Değişim Programları Koordinatörü Doç. Dr. Candan Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Kemal Yoğurtçu, Genel Sekreter Sadettin Kılıçtaş, Dış İlişkiler Müdürü Abdullah Erol Aydın, Dış İlişkiler Uzmanı Veronika İnan, SKS Daire Başkanı Adem Yavuz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fatih Şişman, Öğrenci İşleri Memuru Rana Baltaoğlu, Uluslararası Öğrenci Kulübü Başkanı Abdul Hayee Hajimhmood, Uluslararası Öğrencilerle iletişimle görevli iki öğrencimiz Asude Özdilek ve Gülşah Karataş, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abd Al Fettah El Awaısı ve Yrd. Doç. Dr. Valeria Giannotta, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Farabi Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun, Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vildan Coşkun, SKS Uzmanı Medine Aydın, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türkçe Hazırlık Sınıfı Öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özgür Kökalan, Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkçe Hazırlık Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nil Didem Şimşek, Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TÖMER Müdürü Necmettin Özmen, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Tolga Mar.

Tanışma toplantısı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Tolga Mar'ın üniversitemiz hakkında yaptığı sunumla devam etti. Üniversitemizin fiziki imkanlarından akademik çalışmalarına, idari yapısından öğrencilere verilen hizmetlere kadar pek çok konuyu kapsayan sunum, uluslararası öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ve birlikte yenilen öğle yemeğiyle son buldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sabahattin Zaim'de Öğrencilerle Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement