Sakarya Valisi kim? Çetin Oktay Kaldırım kimdir? - Son Dakika
Yaşam

Sakarya Valisi kim? Çetin Oktay Kaldırım kimdir?

Sakarya Valisi kim? Çetin Oktay Kaldırım kimdir?

Sabahın erken saatlerinde Düzce merkez üstü 6.1 büyüklüğündeki yaşanan deprem, Başta İstanbul olmak üzer birçok büyükşehrimizde telaşa yol açtı. Depremin psikolojik etkileri hala sürerken, Sakarya'da okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Düzce merkezli deprem sonrası Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Peki Çetin Oktay Kaldırım kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

23.11.2022 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde Düzce de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem başta İstanbul olmak üzeri bir çok ilde hissedildi. Depremin psikolojik etkileri sürerken . Sakarya'da eğitim öğretime bir gün ara verilip verilmediğini vatandaşlar araştırıyor. Deprem sonrası Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Peki Çetin Oktay Kaldırım kimdir, kaç yaşında ve nereli? Sakarya'da okular tatil mi? Detaylar haberimizde...

ÇETİN OKTAY KALDIRIM KİMDİR?

4 Ocak 1974'te Bayburt'ta dünyaya gelen Çetin Oktay Kaldırım, 2020 yılından beri Sakarya Valiliği yapmaktadır. İlk ve orta öğretimini Bayburt'ta tamamlayan Kaldırım, liseyi Erzurum'da okumuştur. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2009 yılında İngiltere Portsmouth Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce, Almanca, Arapça ve Japonca bilmektedir.

ÇETİN OKTAY KALDIRIM KARIYERİ?

İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak naklen İçişleri Bakanlığına 1 Mayıs 2000 tarihinde geçmiştir. Kaymakam adaylığı kursunu üstün başarıyla tamamlamasının ardından on yıl boyunca Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde kaymakam ve vali yardımcısı olmuştur.

2010-2016 yılları arasında 6 ilin ( Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane) içinde olduğu Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda genel sekreterlik görevi almış, Ekim 2016 tarihinden itibaren de İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak çalışmıştır.

ÇETİN OKTAY KALDIRIM NE YAPTI?

Mülki idare amirliği kariyeri:

  • 1998 - Gümrük Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı
  • 2000 - Giresun Kaymakam Adayı
  • 2003 - Ayvacık (Samsun) Kaymakamı
  • 2003 - Baykan (Siirt)Kaymakamı
  • 2005 - Torul (Gümüşhane) Kaymakamı
  • 2007 - Şanlıurfa Vali Yardımcısı
  • 2009 - Ürgüp (Nevşehir) Kaymakamı
  • 2010 - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri
  • 2016 - İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
  • 21 Haziran 2017 - 18 Haziran 2020 Elazığ Valisi
  • 20 Haziran 2020 - Sakarya Valisi

SAKARYADA OKULAR TATİL Mİ?

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Açıklamaları Sakarya Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından ve Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın kişisel hesabından takip edebilirsiniz.

Son Dakika Yaşam Sakarya Valisi kim? Çetin Oktay Kaldırım kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.


Advertisement