Sabancı Altın Yaka Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Sabancı Altın Yaka Ödülleri Sahiplerini Buldu

Büyük ödül brisa'nın oldu

27.04.2011 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLER SABANCI: "HEDEFİMİZ SABANCI'DA DEĞER YARATARAK, ÜLKEMİZDE DEĞER YARATMAKTIR"

"YAPTIĞIMIZ HER İŞTE FARK YARATMAK ALTIN YAKA ÖDÜLLERİNİN ÖZÜDÜR"

SABANCI HOLDİNG CEO'SU ZAFER KURTUL:" BİZİM İÇİN TÜM SABANCI ÇALIŞANLARI ALTIN YAKA'LIDIR"

Sabancı Topluluğu'nda bulunan şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve çalışanlar tarafından "Sabancı Oscarları" olarak nitelenen Sabancı Altın Yaka Ödülleri'ni kazananlar Sabancı Center'da düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen tören, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CEO'su Zafer Kurtul, Topluluk yöneticileri ve çalışanlarının katılımıyla yapıldı. Törenin sunuculuğunu Cem Davran ve Ceylan Saner üstlendi. Ödül törenine Sabancı Topluluğu'nun çeşitli şirketlerinden yaklaşık 600 çalışan katıldı.

Altı kategoride düzenlenen Sabancı Altın Yaka Ödülleri'nde Mükemmellik Büyük Ödülü'nün sahibi Brisa olurken, İşletme Sermayesi Yönetimi'nde Enerjisa Üretim-Toptan Satış şirketleri ile Çimsa, Bireysel Performans Yönetimi'nde Brisa birincilik ödüllerini aldılar. Birey yada ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise Advansa Yalın 6 Sigma, Çimsa Başarıya Katkı, Kordsa Global ise Inovasyon kategorisinde ödüle layık görüldü.

-"SABANCI: SİZLERE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM DEMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

Törenin açılış konuşmasını yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Geçtiğimiz süreçte bir kriz dönemini geride bıraktık.

Kriz döneminde Sabancı Topluluğu olarak hep beraber dedik ki, bu dönemde başarı bizim sorumluluğumuzdur. Sizlerin özverili, başarılı ve hedefe ulaşan çalışmaları sayesinde, gururla söylüyorum ki Sabancı Topluluğu olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirdik. Şimdi dünya gündeminde de kriz geriye atıldı, ülkemizde çoktan geriye bıraktık. Dolayısıyla artık büyüme, yeni hamleler yapma, daha ileriye, daha yükseklere çıkma zamanı. Bunu, bugüne kadar yaptığımız gibi yine sizlerle birlikte yapacağız. İnanıyorum ki, özellikle de bu büyüme zamanında, daha çok sürdürülebilir büyüme gerçekleştirebilmemiz için, daha fazla değer yaratmaya odaklanmamız gerekiyor. Daha fazla değer yaratmaya odaklanırken, yaptığımız her işte fark yaratmamız gerekiyor. Bu da Altın Yaka Ödül Programımızın özündeki konudur. Daha iyi fark yaratabilme, daha iyi birlikte çalışabilme, daha inovatif olma, birbirimizden öğrenme, birbirimizi destekleme ve grup olma, birlikte olma ve birlikte başarıyı aramanın sinerjisini birlikte yaratma… Altın Yaka Ödülleri programı budur. Başlarken de arzu ettiğimiz buydu; sizlerin gayretleri ve sizlerin ilgisiyle, buraya geldi. Ne mutlu ki, bu sene geçen seneden daha çok katılım oldu. Şirketlerimizin yönetimleri bu süreci destekledi. Hep beraber öğrenmenin ve başarmanın keyfini yaşadınız. Hedefimiz Sabancı'da değer yaratarak, ülkemizde değer yaratmaktır. Ben sizlere çalışma arkadaşlarım demekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Çünkü sizler sadece Topluluğumuza değil, ülkemize fark yaratan, fark getiren, mutluluğu getiren kişilersiniz. Bu nedenle sizlere, Sabancı Topluluğu'na yaptığınız katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerim var" dedi. Sabancı sözlerini "kazanmaktan daha önemli bir şey var biliyorsunuz o da katılmak" şeklinde tamamladı.

-ZAFER KURTUL: "FİKİR VE STRATEJİ KADAR UYGULAMA DA ÖNEMLİDİR"

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ise konuşmasında "Bütün bu kategoriler de çok iyi olmamız tabii ki başarımıza çok önemli katkılar yapacaktır. Sizlerle daha önceki toplantımızda ana stratejimizi paylaşmıştım, ana stratejimiz karlılık içinde büyümedir. Hedefimiz Sabancı Topluluğunun sağlıklı, karlılık içinde, sürdürülebilir büyümesini hızlandırarak devam etmesini sağlamaktır. Rakamlar hem Sabancı Topluluğu'nun ülkemiz için önemini işaret ediyor hem de bizlerin sorumluluğunu arttırıyor. En iyiden başka bir netice bizim için başarı sayılmaz. Bu nedenle hedeflerimizi hep yüksek tutmak zorundayız.

En zor olan başarıyı sürdürebilmektir. Bugün başarı için gereken ekip çalışması, her birimizin işini çok iyi yapması ile mümkündür. Yüksek hedeflerimize ancak çok iyi bir ekip çalışması yaparak ulaşabiliriz. Karlılık içinde büyüme stratejimizi gerçekleştirebilmemiz için, bunu başarabilmemiz için yenilikçi olmalıyız, yaratıcı olmalıyız, inovasyona inanmalıyız, işlerimizde kararlı olmalıyız, verimliliğe çok önem vermeliyiz. Topluluğumuzun vizyonu; farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamaktır. Zaten işlerimizi farklı yapmadığımız takdirde kalıcı üstünlük sağlamak mümkün değildir. Bütün başarılı kuruluşlar zaman içinde işlerinde veya iş yapış şekillerinde değişim yapmayı başarmış kuruluşlardır. Önümüzdeki dönem bütün pozitif gelişmelerin yanında rekabetin artması kaçınılmazdır. Rekabetle ancak Topluluğumuzun vizyonunu çok iyi uyguladığımız takdirde baş edebiliriz. Burada bir noktaya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Fikir, strateji, çok güçlü, çok iyi olabilir. Fakat başarı için mükemmel uygulama çok önemlidir, uygulama başarılı değilse en mükemmel fikir bile başarısız olur. Başarı için mükemmel ekip olmanın öneminin altını bir kere daha çizmek istiyorum. Bizim için Tüm Sabancı Çalışanları Altın Yaka'lıdır."

Ödül programına Sabancı Topluluğu bünyesindeki şirketlerin yurtiçi ve yurtdışındaki lokasyonları yarıştı. Sabancı Altın Yaka Ödülleri'ni bireysel ve ekip bazında kazanan çalışanlar, arasında yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerinde sahibi oldu.

-SABANCI: "MÜKEMMELLİK BİTMEYEN BİR YOLCULUKTUR"-

Sabancı Altın Yaka Ödül Programı'nın büyük ödülü olan "Mükemmellik Ödülü"nü Brisa kazandı. Birsa Genel Müdürü Hakan Bayman ödülü alırken yaptığı konuşmada, "Liderlik ve mükemmel olma öyle bir şey ki rehavete gelmez. Rehavete kapıldığınız an elinizden alınıyor. Bu ödülü kazandığımız için çalışma arkadaşlarım ve kendi adıma büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Güler Sabancı, Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman'a ödülünü takdim ettikten sonra yaptığı konuşmasında: "Brisa, Avrupa Kalite Ödülü'nü Stokholm'de Nobel Ödülleri'nin verildiği salonda almıştı. O geceyi hatırlıyorum.

Ben de çok mutluyum ki ikincisini yaptığımız bu Altın Yaka ödüllerinde Mükemmellik Ödülü'nü Brisa aldı.

Bu, Mükemmellik dediğimiz yolculuğun hiç bitmediğini ve sürekli devam ettiğini gösteriyor. Arada bir istasyonda durup ödül alıyorsunuz, ama yolculuk devam ediyor.

Dolayısıyla, ben Brisa'nın kazanmasının hepimize örnek olacağını düşünüyorum. Bunun sürekli kalması gerektiğine inanıyorum. Sizlerin bu heyecanla, coşkuyla, çalışmayla, inançla, ülkemizi, Türkiye'nin Sabancısı'nı daha da mükemmel yerlere ulaştıracağınıza bu gece bir kez daha gönülden inandım. Önemli olan yolculuğa katılmak, devam etmek, kendine, şirketine bakabilmek, daha iyi neyi, nasıl yapabilirim diyebilmek. Bu aslında daha iyi insan olmak, yaşamın, sahip olduklarımızın, daha iyi değerini bilmek, hakkını vermek demek."

ÖDÜL DEĞERLENDİRME SÜRECİNE İLİŞKİN NOTLAR:

- Sabancı Altın Yaka Ödülleri 6 kategoride gerçekleştirildi: İşletme Sermayesi Yönetimi, Mükemmellik, Bireysel Performans Yönetimi, Başarıya Katkı, Yalın 6 Sigma ve İnovasyon.

- Sabancı Altın Yaka Ödülleri çerçevesinde Arjantin'den Endonezya'ya kadar tüm Sabancı şirketleri yarıştılar.

- Sabancı Altın Yaka Ödülleri 2010 değerlendirmeleri sürecinde için çeşitli kademelerden 80'i aşkın çalışan yer aldı, toplam 395 adam/gün mesai yapıldı.

- Saha ziyaretleri için 96 uçuş, 11.360 kilometre yol yapıldı.

- Bireylerin ve ekiplerin yarıştığı Yalın 6 Sigma, İnovasyon ve Başarıya Katkı kategorilerinde toplam 213 aday ve 63 proje yarıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabancı Altın Yaka Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement