Sabancı Suikasti Davası... - Son Dakika
Güncel

Sabancı Suikasti Davası...

Sabancı Suikasti Davası...

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılandığı davaya devam edildi.

01.02.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılandığı davaya devam edildi. İsmail Akkol, Sabancı suikastiyle ilgili açıklama yapacağı bir şey olmadığını söyledi. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar verdi.

AKKOL GETİRİLDİ

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık İsmail Akkol getirildi. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Söz verilen sanık İsmail Akkol, gözaltına alındıktan sonra bir yıldır tutuklu bulunduğunu söyledi. Akkol, "Bir yıldır 5 adımlık odada tutuluyorum. İkinci bir insan yok, ikinci bir yüz yok. Konuşurken kendi sesim tuhaf geliyor. İlk günden bu yana infaza başladılar" dedi. Mahkeme kararına rağmen dijital ortamda dosyayı inceleyemediğini öne süren Akkol, cezaevi idaresinin OHAL nedeniyle savunmasını hazırlaması için gerekli ortamı sağlamadığını, kitap, dergi vermediğini iddia etti. Akkol yazılı olarak da mahkemeye verdiği dilekçesini okudu.

"AÇIKLAMA YAPACAĞIM BİR ŞEY YOK"

Mahkeme Başkanı Yener Yıldırım'ın, "Sabancı suikastıyla ilgili konuşmayacak mısınız?" sorusu üzerine İsmail Akkol, "Bu konuda açıklama yapacağım bir şey yok. Dosyada bir tane adamın, hainin ifadesi var, dosyada başka bir şey yok. Sadece Mustafa Duyar'ın dedikleri var" diye cevap verdi. Sanık Akkol'un avukatı Özgür Yılmaz ise davanın sanıklarından Ercan Kartal'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLECEK

Sabancı ailesinin avukatı Vehbi Kahveci ise "Sanık zaten daha önce de orada olmadığını belirtmişti. Bize göre savunması tamamlanmıştır. Ercan Kartal zaten yargılanıp mahkum edilmiştir. Sanık olduğu dosyada, tanık olması söz konusu değildir. Bize göre deliller toplanmıştır" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine hükmetti. Firari sanık Fehriye Erdal'ın yakalama emrinin infazının beklenmesini de kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabancı Suikasti Davası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement