Sabancı Üniversitesi'nden Mezun Olan Öğrenciler Diplomalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Sabancı Üniversitesi'nden Mezun Olan Öğrenciler Diplomalarını Aldı

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHASabancı Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan öğrencilere düzenlenen törenle diplomaları verildi.

02.07.2017 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Sabancı Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan öğrencilere düzenlenen törenle diplomaları verildi. Sabancı Üniversitesi, dün, lisansüstünde 18. dönem, lisans programlarında 15. dönem mezunlarını verdi. Üniversitenin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşen törende mezun olan 30 ülkeden yaklaşık 900 öğrenci diplomalarını aldı.

"İNSAN GİBİ ROBOTLARIN YAPILDIĞI DÖNEMDE, ROBOT GİBİ İNSAN OLMAYIN"

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı törenin başında bir konuşma yaparak, mezun olan öğrencileri tavsiyelerde bulundu. "Burada bir bilim ve meslek öğrenmediniz. Burada insan hakları, eşitlik, hukukun üstünlüğü gibi değişmeyen evrensel değerlerle sağduyu sahibi olmak, bilginin gücüne inanmak, bilinçli kişiler olarak yetiştiniz" diyen Sabancı, "Yapay zekanın iş ve çalışma hayatını değiştirdiğini ve toplumsal dengeleri kökten sarstığını bugünden görebiliyoruz. Önümüzdeki 20, 30 yıl içinde bugün bildiğimiz bir çok iş ve meslek robotlar yani öğrenen makineler tarafından yapılacak. Ancak insanı robotlardan ayıran duyguların varlığıdır. Diğer canlılardan insanı ayıran en önemli unsur. Duyguların farkındalığı ve duygularını yönetebiliyor olmasıdır. Herhangi bir robot ya da yapay zeka bu nedenle insan bilincinin yerine geçemeyecektir. İnsan gibi robotların yapıldığı dönemde, robot gibi insan olmayın" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI ÖLÇÜNÜZ SADECE PARA KAZANMAK OLMAMALIDIR"

Güler Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizi bekleyen yeni toplumsal dönemde duygularınıza önem vermeli, duygularınızın yönetimine özen göstermelisiniz.Başarı ölçünüz sadece para kazanmak olmamalıdır. Bunun için yaptığınız işin kendinden daha fazla bir amacı olmalıdır. Para elbette önemlidir. İnsanın konforlu bir hayatı yaşamak istemesi en doğal hakkıdır. Ama bunların hiçbirisi insanın hayattaki başarısının ölçütü değildir. İnsanlara paralarını nasıl kazandıklarıyla değil, nasıl harcadıklarıyla hatırlanırlar."

KEPLER HAVAYA ATILDI

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere, diplomaları verildi. Diplomaların verildiği esnada tribünde bulunan öğrencilerin yakınları büyük coşku yaşadı. Üniversitenin 2017 yılı mezunları diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı. Çalan müzik eşliğinde dans eden öğrencilere Güler Sabancı da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabancı Üniversitesi'nden Mezun Olan Öğrenciler Diplomalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement