Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 11. Sezon Fark Yaratanlar'ı tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 11. Sezon Fark Yaratanlar'ı tanıtıldı

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı\'nın 11. Sezon Fark Yaratanlar\'ı tanıtıldı

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, "Çalışmak ve başarılı olmak herkesin ulaşabileceği bir hedef. Ancak başka insanların, hayvanların ve doğanın iyiliği için çalışmak, bir karşılık beklemeden bu yola çıkmak büyük bir irade istiyor.

09.07.2020 10:11  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, "Çalışmak ve başarılı olmak herkesin ulaşabileceği bir hedef. Ancak başka insanların, hayvanların ve doğanın iyiliği için çalışmak, bir karşılık beklemeden bu yola çıkmak büyük bir irade istiyor. Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, bu toplum için fedakarca çalışan öncü bireyleri tanıtıyor ve geleceğe dair hepimize umut aşılıyor." ifadelerini kullandı.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 11. Sezon Fark Yaratanlar'ı tanıtıldı.

2009 yılından bu yana 42 şehirden 190 Fark Yaratan'a ulaşan, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikayelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek için çalışan Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, "Fark Yarat Hayatlar Değişsin" sloganıyla yeni sezona başladı.

Sosyal mesafenin korunduğu bugünlerde YouTube üzerinden gerçekleşen yayın ile 5 yeni Fark Yaratan'ın yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları gidermek üzere geliştirdikleri projeler tüm Türkiye ile paylaşıldı.

"Toplumda gördükleri bir sorunu tamir ediyorlar"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, programın bireyleri fark yaratmaları için teşvik ettiğini ve topluma ilham kaynağı olduğunu bildirdi.

Fark Yaratanlar'ın çevresinde bir sorun veya eksiklik görüp elini taşın altına koyarak "Ben bunu yaparım" dediğini aktaran Safkan, şunları kaydetti:

"Adeta bir terzinin söküğü dikmesi gibi toplumda gördükleri bir sorunu tamir ediyorlar. Çalışmak ve başarılı olmak herkesin ulaşabileceği bir hedef. Ancak başka insanların, hayvanların ve doğanın iyiliği için çalışmak, bir karşılık beklemeden bu yola çıkmak büyük bir irade istiyor. Bu program, bu toplum için fedakarca çalışan öncü bireyleri tanıtıyor ve geleceğe dair hepimize umut aşılıyor.

Bu seneyle birlikte Türkiye'nin 81 ilinden 4 bine yakın başvuru aldık. Eğitim, sağlık, çevre gibi farklı alanlarda çalışan Fark Yaratanlar'ın ilham veren hikayelerini toplumun geniş kesimlerine ulaştırdık. Yayınlanan videolar, Türkiye ve yurt dışında 35 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı. Fark Yaratanlar'ın hikayelerini dinledikçe ülkemizin her bireyinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu görüyorum ve daha da umutlanıyorum."

"Pandemi süreci gönüllülüğün, yardımlaşmanın ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırlattı"

Nevgül Bilsel Safkan, yeni sezonda programın daha genç ve daha dinamik bir yol haritası izleyeceğini belirterek, yeni dönemin Fark Yaratanlar'ını tanıttı.

Safkan, şu bilgileri verdi:

"Fark Yaratanlar Programı'nın 11. sezonunda Antalya'dan Şanlıurfa'ya, İstanbul'dan Mardin'e uzanan bir yolda eğitimde fırsat eşitsizliğini kaldırmak için kollarını sıvayan sınıf öğretmenlerini, canlıların yaşam hakkını savunmak için harekete geçen bir aktivisti, dezavantajlı bölgelerdeki kadın ve kız çocuklarının bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için çalışan bir avukatı, Mezopotamya'da kaybolmaya yüz tutan bir kültürü yaşatmaya çalışan bir sanatçıyı ve Türkiye'de çizgi film kültürünü geliştirmek için hayallerinin peşinden koşan bir gönüllüyü tanıyacağız. Onlar, kendi iradeleriyle toplumsal sorunlara çözüm üreten yüzlerce fark yaratandan sadece birkaçı... Sabancı Vakfı olarak 11. yılında Fark Yaratanlar Programı'nda 'Konuşmamız Gerek', 'Okumak Yolda Olmaktır', 'The Cartoon Mill', 'Uçurtmanın Peşinde' ve 'Deneye Hayır Derneği' projelerini desteklemekten gurur duyuyoruz. Fark Yaratanlar'ın çalışmalarında ihtiyaç duydukları yetkinlikler konusunda onları eğitim, atölye ve mentorluk desteği ile besleyecek, çözüm yolunda birlikte yürüyeceğiz."

Kovid-19 pandemi sürecindeki sivil toplum ve gönüllülük hareketlerini hatırlatan Safkan, pandemi sürecinin gönüllülüğün, yardımlaşmanın ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırlattığını aktardı.

Safkan, "Hatırladığımız bu değerlerin etkilerini önümüzdeki dönemlerde daha çok görmeyi ve seneye Fark Yaratanlar Programı'na daha çok hikayenin başvurmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 11. Sezon Fark Yaratanlar'ı tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement