Sabancı Vakfı'ndan Genç Sanatçılara Destek - Son Dakika
Güncel

Sabancı Vakfı'ndan Genç Sanatçılara Destek

Merhum Sakıp Sabancı'nın sanatı desteklemek, Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri bu yıl İstanbul'da 22'incisi düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

17.11.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Sakıp Sabancı'nın sanatı desteklemek, gençleri sanata yönlendirmek ve başarılarını teşvik etmek arzusuyla hayata geçirilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri bu yıl İstanbul'da 22'incisi düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

Sabancı Vakfı'nın, Sakıp Sabancı'nın ardından toplumsal gelişmede önemli bir yeri olan sanatı ve sanatçıyı desteklemek amacıyla devam ettirdiği sanat ödülleri kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan 9 öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi.

Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın yanı sıra Erol Evgin, Halit Kıvanç, Türkan Gürsel, Esin Demirören gibi iş ve sanat camiası ile sosyal yaşamın seçkin isimleri katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2014-2015 akademik yılsonu mezunlarından 84 yaşındaki Fatma Mihriban Aktarı, hayatının 61 senesinin Türkiye'nin 133 yıllık tarihi olan köklü kurumlarından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne hasretle geçtiğini belirterek "Ne mutlu ki yarım bırakmak zorunda kaldığım eğitimime 2011 yılındaki afla geri dönüp tekrar başlayabildim ve bugün burada ödül alan arkadaşlarımla beraber eğitimimi tamamladım" dedi. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri'nde emeği geçen herkese teşekkür eden Aktarı, "Hayatı zorlu mücadelelerle geçmiş bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki; Sabancı Vakfı tarafından hem maddi hem manevi anlamda sunulan bu desteğin birbirinden değerli 9 arkadaşıma bundan sonraki sanat yaşamlarında katkı sağlayacağından şüphem yok" dedi.

Aktarı, gençlere bir öğütte de bulunarak, "Güzel bir iş yapınca huzurlu olun. Daima saygılı, daima dürüst, daima yardımsever, daima çalışkan olun. İşte hayatınızın düsturu bunlar olsun. Güzel duygular içinde yaşayın ve okumaktan vazgeçmeyin" dedi.

"Kültürel gelişime katkı sağlayacak projelere destek veriyoruz"

Ödül töreninde konuşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan; 22 yıl önce doğan çocukların bu yıl üniversiteden mezun olduklarını ve daha onlar dünyaya gelmeden önce Sakıp Sabancı'nın onları düşündüğünü belirterek "Sanat Ödülleri, rahmetli Sakıp Sabancı'nın sanatı desteklemek, gençleri sanata yönlendirmek, başarıları teşvik etmek amacıylaa hayata geçirilmişti. Sakıp Bey, sanatın ve sanatçının toplumların zenginliği olduğuna inanır, başarıların ödülle taçlandırılmasını isterdi. Bu yüzden, sanatı sevdirmeye, sanatçıların yaratıcı güçlerine katkıda bulunmaya önem verirdi. Biz de Sabancı Vakfı olarak onun bu değerli vasiyetini sahiplenip yeni nesillere devrederek sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

Toplumsal gelişmeye katkıda bulunmanın çeşitli yolları olduğunu belirten Koyunsağan, "Sanat, bu yollardan sadece bir tanesi... Sabancı Vakfı'nın sanata yaptığı yatırımlar arasında; 17 yıldır düzenlediğimiz ve her yıl 100 bine yakın sanatsevere ulaşan Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'ni, kuruluşunu sağladığımız Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasını, Türkiye'nin her bir köşesine giderek, 1 milyona yakın çocuğu tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırdığımız Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu'nu ve Metropolis Antik Kenti kazılarını sayabiliriz" dedi.

Zerrin Koyunsağan, konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

2015 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri'nin sahipleri, birincilik derecesinden başlayarak sırasıyla Resim Bölümü'nden Emine Dokumacı, Merve Yılmaz ve Ceyhun Topçu, Heykel Bölümü'nden Sadi Yetkili, Aynur Öztürk ve Nergiz Yeşil, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden ise Gabriel Tezel, Demet Özkartal ve Fadime Karataş oldu.

22 yılda 200 sanatçıya ödül

Sakıp Sabancı, 1994 yılında kendi adını taşıyan Sanat Ödüllerini başlatmış, tüm hayır işleri ile ödül programlarının devamını sağlamak için Sabancı Vakfı bünyesinde Sakıp Sabancı Fonu'nu kurmuştu. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile 22 yıldır Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin "Resim", "Heykel" ve "Geleneksel Türk Sanatları" bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler ödüllendiriliyor.

Sabancı Vakfı, bugüne kadar 1.000'i aşkın ödül verdi. Sakıp Sabancı Sanat Ödülü alan genç sanatçı sayısı ise 200'e ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabancı Vakfı'ndan Genç Sanatçılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement