Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısı Soruşturması Tamamlandı ; Fenerbahçe Stadında Keşifte Yakalanmış - Son Dakika
Güncel

Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısı Soruşturması Tamamlandı ; Fenerbahçe Stadında Keşifte Yakalanmış

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHAİstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

15.01.2018 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucu hazırlanan fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

FENERBAHÇE STADININ ETRAFINDA KEŞİF YAPARKEN YAKALANMIŞ

Fezlekede saldırının PKK tarafından 4 adet havan topuyla yapıldığı, saldırıyı gerçekleştiren Harun Sozdar kod Ş.B.nin saldırıdan sonra Suriye'ye kaçtığı, Fenerbahçe takımının maçında sansasyonel eylem yapmak için Türkiye'ye döndüğü, Fenerbahçe stadının etrafında keşif yaparken uygulama sırasında yakalandığı belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 günü meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamaya ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonuçlandı. Savcı Mesut Erdin Bayhan tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Fezlekede şüpheliler E.Z., Ş.B., Ö.K., M.H.O ve S.D.'nin "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "İzinsiz olarak ateşli silah veya mermileri ülkeye sokmak, imal etmek, nakletmek, satmak", "Taammüden adam öldürme ve taammüden adam öldürmeye teşebbüs", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

BİR KİŞİ ÖLDÜ BİR KİŞİ YARALANDI

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönelik olarak 23 Aralık 2015 tarihinde saat 02.05'te gerçekleşen saldırının 4 havan topu ile yapıldığı anlatılan fezlekede, saldırı sonucu özel bir şirkete ait uçak içinde temizlik yapan Zehra Yamaş ve Canan Burgucu'nun yaralandığı, Yamaç'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği, hava ve kara araçlarının da zarar gördüğü bilgisine yer verildi.

23 SANİYEDE 4 HAVAN TOPU ATILMIŞ

Olay sonrası uzmanlar tarafından yapılan incelemede saldırının havan saldırısı olduğu belirtilen fezlekede, ilk saldırının 02.05.15'de meydana geldiği ve 206 numaralı sabit körük altı kobas isimli otobüse isabet ettiği, ikinci saldırının 02.05.25. sıralarında gerçekleştiği ve özel havayolu şirketine ait 2 adet otomobile isabet ettiği, üçüncü patlamanın 02.05.35'de meydana geldiği ve özel havayolu şirketine ait Boeing 738 model uçağın sağ kanat altına isabet ettiği, dördüncü patlamanın da 02.05.48'de meydana geldiği ve boş alana isabet ettiği anlatıldı.

Saldırı sonrası Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından atış yapıldığı düşünülen yerden 8 adet toprak numunesi ve peçete alındığı bilgisine yer verilen fezlekede, numunelerde RDX (Kimyasal içerikli patlayıcı madde), ikinci numunede TNT, peçete üzerinde ise TNT+RDK bulgularının bulunduğu, ancak o tarih itibariyle numunelerde yapılan incelemelerde fail veya faillerin tespit edilemediği, iltisaklı kurumdan elde edilen bilgiler neticesinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan havan saldırısını açık kimliği tespit edilemeyen silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi Dijvar ve Harun kod isimli kişilerin gerekleştirdiği anlatıldı.

FAİL TESADÜFEN YAKALANDI

Dilovan Şiyar kod C.M. isimli örgüt mensubu tarafından yapılan fotoğraflı teşhis tutanağında saldırının faillerinin Harun Sozdar kod adlı Ş.B. olduğu ve bu şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen fezlekede, "Bu kişi 28 Ekim 2017 günü 21.45 sıralarında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği görevlileri, Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi takım otobüsleri çıkış kapısı önünde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Yolu üzerinde yapılan uygulama yaptıkları sırada içinde Ş.B'nin de bulunduğu bir araçtan bir şey atıldığını gördüler. Emniyet görevlilerince durdurulan araç içerisinde sağ yolcu koltuğunda oturan şüpheli Ş.B., Mehmet Şafii Karabulut adına tanzim edilmiş kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı ile yakalandı" denildi.

FENERBAHÇE'NİN MAÇ TAKVİMİ CEP TELEFONUNDA ÇIKTI

Şüpheli Ş.B'nin üzerinde ele geçirilen cep telefonu içerisinde Fenerbahçe Futbol Kulübünün 30 Ekim 2017, 4 Kasım 2017 ve 19 Kasım 2017 tarihlerinde oynadığı/oynayacağı maçları gösteren ekran görüntüsüne rastlandığı belirtilen fezlekede, "Şüpheli Ş.B yakalandığı yer ve Fenerbahçe Futbol Kulübüne ait maçları gösteren ekran alıntısını cep telefonu içerisinde bulundurması hususları, yakalandığı gün Kadıköy'deki Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'ne yönelik olarak bombalı/suikast eylemi öncesinde keşif amacıyla o bölgede bulunduğunu gösterdiği" anlatıldı.

SANSASYONEL EYLEM İÇİN GELMİŞ

Sabiha Gökçen Havalimanına yönelik eylemin Harun Sozdar kod adlı Ş.B ve Dijvar kod isimli şahıslar tarafından gerçekleştirildiği savunulan fezlekede, "Eylemin talimatının Ali Botan kod tarafından verildiği, Sabiha Gökçen Havalimanı eyleminde kullanılan patlayıcı ve silah düzeneklerinin Reşit Karker kod adlı örgüt mensubu tarafından ülkemize getirildiği, malzemelerin Nusaybin ilçesinden plaka bilgisi olmayan araç ile İstanbul'a getirildiği, havan toplarının düzenek ile aktif hale getirilerek zaman ayarlı olarak otomatik şekilde ateşlendiği, bu düzeneğin yine Harun Sozdar kod adlı şüpheli Ş.B. ve Dijvar kod şahıs tarafından kurulduktan sonra zaman ayarlı gerçekleşen saldırı sonrası şahısların ilimizi terk ederek Suriye ülkesine dönüş yaptıkları, şüpheli Ş.B'nin Irak'ın kuzeyinde Zap alanında bulunan ve örgüt için silah, mühimmat, bomba eğitimi aldığı, almış olduğu eğitimler sonrası yine örgüt elemanları tarafından verilen eylem talimatları doğrultusunda ülkemize sansasyonel eylem yapmak üzere İstanbul'a geldiği anlaşılmıştır" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısı Soruşturması Tamamlandı ; Fenerbahçe Stadında Keşifte Yakalanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.


Advertisement