Sabitfikir 2. Yaşını Geride Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Sabitfikir 2. Yaşını Geride Bırakıyor

Türkçe Anarşist Kitaplarda Üçüncü Devrim" adlı dosya, 2000'lerden sonra kesintiye uğrayan anarşist yayınların tekrar canlanmasını konu ediyor.

06.03.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dosya, günümüzün anarşist yayınlarını derinlemesine incelerken, toplum üzerinde yarattığı etkiye de değiniyor:

"2000'lerden sonra, anarşist yayınların akışı birdenbire kesilmişti -pıt! Nedeni belirsiz. Türkiye'nin gündelik siyasete gömülmesi mi? Belki. Parlamenter siyasetin radikal solun da gündemine girmesi mi? Olabilir. Kesin olan -kesif bir karanlıktan bahsetmiyor olsak da- üç beş yıl süren bir "duraklama devri"nden geçmiş olduğumuz. Ve şimdi, 2010'larda, yine yeniden anarşist kitapların neşesine sıranın geldiği."

Aysu Önen'in hazırladığı ve Sedat Girgin'in resimlediği, SabitFikir'in vazgeçilmez bölümü Kararsız Okur infografiği ise, "Edebiyatın Kurguladığı Anarşizm" başlığıyla günyüzüne çıkmış "anarşist" kitapları okurlarla tanıştırıyor. Bu ay SabitFikir, anarşizm ile dolup taşıyor!

Kitap eleştirisine yön verenler!

SabitFikir'in mart sayısı kitap eleştirileriyle de dopdolu! Herta Müller, Uygar Şirin, James Bowen, Raymond Roussel, H.P. Lovecraft, Özcan Yüksek, Ege Görgün, Sabri Gürses, Ned Beauman, Ece Temelkuran'ın eserlerini güvenilir eleştirmenler Aysu Önen, Melisa Kesmez, Hayati Roman, Selçuk Uygur, FikriSabit, Bedia Ceylan Güzelce, küçük İskender, Aykut Ertuğrul, A. Ömer Türkeş, Nazan Maksudyan yorumluyor.

Gazeteci Hasan Cömert Edebiyatdışı bölümünde, Gündüz Vassaf ile İstanbul ve kentsel dönüşümü konuşuyor. Keşfet köşesinde ressam Taner Ceylan kendi el yazısıyla sürpriz bir kitap önerisinde bulunurken Sinema köşesinde Şenay Aydemir Kelebeğin Rüyası filmini irdeliyor. Elbette edebiyat gözlükleriyle!

Dünyadan bölümünde Mert Tanaydın "Yeni Panoramik Romanları" incelerken, Televizyon köşesinde Sinan Yusufoğlu, Bulgakov'un aynı adlı kitabından uyarlanan Genç Bir Doktorun Notları dizisinden notlar aktarıyor. Kelebek Etkisi'nde ise Elif Tanrıyar, kadına karşı şiddette edebiyatın tavrını ölçüyor. Bunun yanı sıra Oylum Yılmaz mart sayısında Murat Gülsoy'un Nisyan'ını anlatırken, Gölgede Kalanlar'da Ceyhun Usanmaz, Jonathan Swift'in gölgede kalanlarını ele alıyor.

SabitFikir, Idefix ve Prefix'le ücretsiz

SabitFikir'in göze çarpan kapak illüstrasyonu genç çizer Kaan Bağcı'ya ait. Ancak çizimler bununla kalmıyor, sayfalarda dikkatli gezinenler, çok sayıda genç çizerle tanışıyor.

Yayın yönetmenliğini Elif Bereketli'nin yaptığı SabitFikir, Idefix ve Prefix paketleriyle ücretsiz. SabitFikir'in içeriğini ve daha fazlasını www.sabitfikir.com adresinde bulmak mümkün.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabitfikir 2. Yaşını Geride Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement