Saç ekimi kimler için uygundur? - Son Dakika
Advertorial

Saç ekimi kimler için uygundur?

Saç ekimi kimler için uygundur?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki HairNeva Saç Ekim Merkezi Uzmanları; "Saç ekimi ameliyatı olmak isteyenlerin donör bölgesinde yeterli saç grefti ve belirgin bir saç dökülmesi sorunu olmalıdır.

11.10.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Yani kişinin ön ve tepe bölgesinin önemli oranda kelleşmiş olması gereklidir. Saçın dökülmeye devam etmesi durumunda saç dökülme hızının yavaşlaması beklenmelidir. Beklenmemesi durumunda saç ekim işleminden sonra dökülen kısımlarda tekrar yama şeklinde açıklıklar oluşabilir."

Başın arka kısmı dökülmeye karşı dayanıklı olduğu için genellikle yoğunluğunu korur. Kafa derisinin kel kısmını örtecek kadar yeterli saç kökü yoksa saç ekimi operasyonundan istenilen başarıyı elde etmek mümkün olmayabilir. 25 yaşından önce saç dökülmesi sorunu yaşayan hastalar öncellikle bir dermatologdan destek almalıdır. Böylece saç dökülmesinin nedeni tespit edilerek, gerekli tedavilere başlanabilir. Eğer 25 yaşından önce ciddi oranda kellik sorunu yaşanırsa, saç ekimi ameliyatından faydalanılabilir.

Erkek tipi kellik sorunu yaşayanlar için uygundur

Erkek tipi saç dökülmesi, androjenik alopesi olarak da bilinir, erkek cinsel hormonu androjen düzeyinin normalden daha yüksek olması durumudur. Erkek tipi kellik, erkeklerde genellikle gençlik dönemlerinin sonları olan 40 - 50 yaş arasında görülür. Erkekler değişen derecelerde kellik yaşayabilir ve genellikle yaşlanmayla birlikte saç dökülmesi hızlanır. Bu, kalıtımsal yani doğuştan bir durumdan kaynaklı olabilir.

Erkek tipi kellik, son yıllarda kadınlarda da yaygın olarak görülüyor. Bu nedenle kadınlar arasında da saç ekimine talep giderek artış gösteriyor. Bu artışta saç dökülmesinin yanı sıra tıraşsız saç ekimi teknikleri de önemli bir rol oynuyor. Çünkü geleneksel saç ekimi tekniklerinde saçın tıraş edilmesi zorunluluğu kadınların bu operasyonlardan uzak durmasına neden oluyordu. Özellikle DHI yani direkt saç ekimi tekniği kadınların saç ekimi operasyonlarından faydalanmasını sağlıyor.

Saç ekimi operasyonu kimler için uygun değildir?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki HairNeva Saç Ekim Merkezi Uzmanları; "Saç dökülmesi olan bazı kişiler için saç ekimi ameliyatı uygun değildir. Çünkü donör alanda kelleşen ya da seyrekleşen bölgeyi örtecek kadar saç kökü olmayabilir. Ayrıca saç dökülmesi devam eden kişiler için de uygun olmadığı için biraz daha beklenmesi tavsiye edilebilir. Saç ekimi ameliyatına karar vermek için önce, saç ekim uzmanınıza muayene olarak bilgi almanız gerekir."

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #SaçEktirme #TıraşsızSaçEkimi

Son Dakika Advertorial Saç ekimi kimler için uygundur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement