Saç Ekimi Sonrasında Saç Bakımı Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Saç Ekimi Sonrasında Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçın belirli bir bölümünde ya da tamamen döküntü sonucu oluşan görüntü sonucu memnun olmayan kişiler için uygulanan saç ekimi operasyonları yapılmaktadır.

05.12.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

İlaç tedavisine cevap verilmediği durumlarda ekim tedavisi uygulanır ve bu operasyon için de çeşitli teknikler mevcuttur. Bu teknikler genel olarak FUE ve FUT ekimi tekniği olarak ikiye ayrılmaktadır. Teknoloji sayesinde herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen bu teknikler hastalar için oldukça büyük bir avantaj olarak görülse de ameliyat öncesinde, esnasında ve sonrasında dikkate alınması gereken birtakım hususlar meydana gelmektedir.

Liposuction operasyonuna ihtiyaç duyan bir hastanın uzman doktorlar aradığı ya da burun estetiği yaptırmak isteyen bir kişinin detaylı araştırma sonucu uzman bir cerrah bulması gibi ekim operasyonu geçirecek kişinin de oldukça geniş kapsamlı bir araştırma yapması gereklidir. Bunun için alanında uzman ve ilgili bir doktor bulmak hastayı hem rahatlatacak hem de operasyonun oldukça başarılı bir şekilde geçeceği inancına kapılacaktır. Bu sayede psikolojik açıdan da saç ekimi operasyonuna kendisini hazır hissedecektir. Buna göre FUT ya da FUE yöntemlerinden birini seçebilir ve ardından ekim tedavisine başlayabilir. FUT ekim tekniğinde enseden ya da kulak arkasından cerrahi yöntemler aracılığı ile tek tek alınan kıl kökleri, saç döküntüsü yaşanan bölgeye ekilirken. FUE saç ekim yönteminde ise özel iğneler bulunan bir cihaz ile aynı bölgeden alınan kıl kökleri, aynı cihaz ile döküntünün yaşadığı bölgeye ekilmekte ve diğer yönteme göre daha başarılı sonuçlar vermektedir. Lokal anestezi ya da genel anestezi sonrası yapılan saç ekimi operasyonunda saçların sağlıklı şeklini alması bir seneyi bulmaktadır. Burun estetiğinde olduğu gibi kısa sürede sonuç veren bir operasyon değildir.

Oldukça ciddi bir operasyon olan saç ekimi sonrasında ise hastaların göz önüne alması gereken bazı hususlar söz konusu olmaktadır. Saç ekimini gerçekleştiren uzman doktorlar tarafından belirlenen bu durumlarda hastaların dikkatli ve hassas davranması gerekir. Genel olarak vücudu terletici aktivitelerden kaçınılmalı ve bunun yanında stresten ve panik gibi durumlardan da uzak olunması gereklidir. Ayrıca uyku zamanında yatılacak pozisyonlar da bu konularda oldukça önemlidir. Herhangi bir terlemede ekilen kıl kökleri zarar görebilir, bu yüzden ilk üç gün boyunca oldukça sağlıklı bir şekilde kafa derisinin korunması gereklidir. Bu üç gün içinde de saçlar asla yıkanmamalı ve taranmamalıdır. Doktorlar genel olarak ilk üç günden sonra saçların yıkanmasını tavsiye ederler ve bunun için hastalara belirli saç losyonları ve şampuanlar tavsiye ederler. Aynı zamanda bu yıkama ve saç bakımının bir hastanede ya da tıp merkezinde yapılması daha sağlıklı olabilir. Ekim sonrasındaki ilk dört ya da altı ay arasında saçlar dökülür ve sonra yeniden çıkmaya başlarlar. Ardından çıkan bu yeni saçlara günlük uyguladığınız sıradan bakımları rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Saç Ekimi Sonrasında Saç Bakımı Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement