Saç Ekimi Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gerekenler - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Saç Ekimi Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Günümüzde birçok insanda çeşitli sebeplerden dolayı saç dökülmesi meydana gelebilmektedir. Bu sorunun önüne geçmek için ise çeşitli yöntemler tercih edilmektedir.

24.10.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Bazıları bu durumu gizlemek için şapka ve peruk gibi aksesuarları kullanmayı tercih ederken, bazıları daha kesin ve kalıcı sonuçlara ulaşabilmek adına saç ekimi yaptırmaktadır. Bu operasyonlar sayesinde birçok kişi hayalini kurduğu görünüme rahat bir şekilde kavuşabilmektedir. Bazen genetik olarak bazen de dış faktörlerden dolayı kişilerde kellik meydana gelmektedir. Kellik sorununun en etkili çözümü ise cerrahi müdahale olarak bilinmektedir.

Bu operasyonlarla birlikte bireylerin daha sağlıklı ve güzel bir görünüm kazanmaları sağlanmaktadır. Saç nakli müdahaleleri burun estetiği gibi estetik operasyonlara göre çok daha basit olarak bilinmektedir. Ameliyat sırasında hiçbir şekilde ağrı veya acı hissetmezsiniz. Oldukça önem verilmesi gereken aşamalar sonucunda bireyler güzel bir görünüm kazanabilmektedir. Bu aşamalardan ilki ise hastanın uygun olup olmadığının tespit edilmesidir. Kendi görünümünden rahatsız olan ve daha etkili bir görüntüye kavuşmak isteyen kişilerin ilk olarak kendine uygun bir hastane ve doktor bulması gerekmektedir. Daha sonra bu kişiye hastane tarafından gerekli tetkikler ve tahliller yapılmaktadır. Bu esnada kullandığınız ilaçları, geçirdiğiniz hastalıkları ve ameliyatları doktorunuza belirtmeniz gerekmektedir. Yapılan işlemler sonucunda doktorunuz bu ameliyat için uygun olup olmadığınızı size söyleyecektir. Eğer işlem için uygun görülürseniz doktor tarafından size bir randevu tarihi verilecektir.

Size verilen günde gerekli hazırlıkları yaparak hastanede bulunmanız gerekmektedir. Operasyon sırasında bu iş için özel aletler kullanılmaktadır. Kafanızın uygun bir bölgesinden saç kökleri alınarak diğer bölgelere nakledilmektedir. Bazı durumlarda bu kökler; kolunuzdan, ensenizden ve sırt bölgenizden alınmaktadır. Alınan bu kökler kellik yaşadığınız bölgelere eklenmekte ve başarılı bir görünüm kazanmanız sağlanmaktadır.

Saç Ekiminde Hastanın Beklentileri

Estetik operasyonlarında hastalar bazen çok büyük beklentilere girmektedir. Örneğin televizyonda gördüğü birini örnek almakta ve ona benzemek için çeşitli ameliyatlar geçirmektedir. Bu durum ile en çok liposuction operasyonlarında karşılaşılmaktadır; ancak saç nakli operasyonlarında da bu sayı oldukça fazladır. Hastanın beklentileri, ulaşılacak sonuç için son derece önemlidir. Eğer hasta, ulaşılması mümkün olmayan beklentiler içine girerse ameliyat sonrasında çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu sebeple operasyon öncesinde doktorla görüşülmeli ve beklentiler eksiksiz bir şekilde doktora anlatılmalıdır. Bunun sonucunda doktorun vereceği tavsiye ve önerilere uyularak bir karar verilmelidir.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Estetik ameliyatlarının iyileşme süreci farklılık göstermektedir. Bazı operasyonların iyileşme süreci 1-2 haftayken bazılarının ki 1-2 ay sürebilmektedir. İyileşme sürecini hızlandırmak için doktorun önerilerine uygun davranılması gerekmektedir. İlk yıkama işlemi üçüncü günün sonunda estetik merkezi tarafından yapılmalıdır. Operasyondan kısa bir süre sonra karşılaştığınız problemler son bulacaktır. Saçlar genelde 6 ila 9 ay arasında çıkmakta; ancak bu süre bazı kişilerde bir seneyi bulabilmektedir. Daha detaylı bilgiyimerkezine ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Saç Ekimi Yaptıracakların Dikkat Etmesi Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement