Saç Ekiminde Kişiye Özel Teknik - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Saç Ekiminde Kişiye Özel Teknik

Saç Ekiminde Kişiye Özel Teknik

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları Saç ekim operasyonu planlanırken kişiye özel tekniği belirlemek amacı ile cerrahlar birtakım kontrollerden ve işlemlerden geçirilmelidir.

07.09.2018 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Kişiye özel saç ekim tekniğinde, her hasta için en uygun ve en iyi sonuçların elde edileceği yöntemin belirlenmesi hedeflenir.

Günümüzde saç ekimi işlemi sırasında hastanın muayene sırasında kişinin çeşitli açılardan çekilmiş baş bölgesi fotoğrafları, kişinin bilinmesi gereken tıbbı geçmiş bilgilerini içeren bir dosya hazırlanır. Çekilen fotoğraflar saç dökülmesi ve kelleşmenin oluştuğu bölgelerin ve sağlıklı saç köklerinin alınacağı donör bölgenin detaylı görüntülerini içerir.

Saç dökülmesinin sınıflandırılması

Kişiye özel saç ekim tekniğinin belirlenmesinde öncelikle saç dökülmesinin tipi belirlenerek sınıflandırması yapılır. Dökülen kısımlar, sağlıklı saç köklerinin alınacağı bölgeler ayrıntılı olarak incelenir ve belirlenir. Bu işlem saç ekim tekniğinin belirlenmesinde göz önüne alınan ilk parametrelere ulaşılmasını sağlar.

Donör alanının uygunluğu

Kişiye özel saç ekimi tasarımında saç ekimi adayının donör bölgesinin saç ekimi işlemine uygunluğunun doğru bir şekilde tespit edilmesi çok önemlidir. Sağlıklı saç köklerinin alınacağı donör bölgedeki var olan greft sayısı, ne kadarının alınabileceği, hangi teknik ile alınırsa daha fazla fayda sağlayacağı çok dikkatli bir şekilde belirlenmesi gereken faktörlerdir.

Saç ve saç derisi özellikleri

Kafa derisinin rengi, saçın rengi, çap, kafa derisi dokusunun gevşekliği ya da sıklığı kişiye özel saç ekim tekniğinin belirlenmesinde rol oynayan önemli faktörler arasındadır. Örneğin ince telli ve düz saçlar daha az tutunabilir ve daha az yoğunluk oluşturabilir. Bu gibi durumlarda saç ekim işleminin başarısını artırmak için daha özel teknikler uygulanması gerekebilir.

İlerleyen yıllarda saç dökülme oranının tahmin edilmesi

Mikroskobik saç ve saç derisi analizi ile bu oranların önceden tahmin edilmesi mümkündür. Bu veriler sayesinde kişinin mevcut seyrelmiş ve kelleşmiş alanlarının tedavisinin dışında, ileride muhtemel dökülme alanları saptanarak o kısımlara da takviye teknikler uygulanması gerekebilir.

Saç ekiminde kişiye özel kullanılan teknikler

Kişiye özel saç ekimi tekniklerinde FUE ve DHI gibi teknikler tercih edilmektedir. Bu teknikler saç kökünün teker alınarak ekilmesinde kendilerine has özelliklere sahiptir. Hassas kafa derisi olanlar için yara riskini azaltan Gold FUE tekniği uygulanırken, tıraşsız saç ekimi isteyenler için DHI ya da Long Hair FUE tekniğinin tercih edilmesi gerekebilir.

Kişiye özel saç ekim tekniğinin belirlenmesinde kişinin genel özellikleri, saç ekimi ve sonrası için ayırabileceği süre ve yine saç ekimi işlemi için ayırabileceği ücret önemli rol oynar.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi

Son Dakika Advertorial Sondakika Saç Ekiminde Kişiye Özel Teknik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement