Saç Kurutma Makinesini Çalıştırdı, Patlamada Bu Hale Geldi - Son Dakika
Güncel

Saç Kurutma Makinesini Çalıştırdı, Patlamada Bu Hale Geldi

ESkİŞEHİR'de evinin banyosunda fişe taktığı saç kurutla makinesini çalıştıran öğretmen İbrahim Akdemir, gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada ağır yaralandı.

08.06.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESkİŞEHİR'de evinin banyosunda fişe taktığı saç kurutla makinesini çalıştıran öğretmen İbrahim Akdemir, gaz sıkışması sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada ağır yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Akdemir'in yakınları, eve yakın mesafede doğal gaz borusunun kanalizasyon borusuyla yanyana döşendiğini, sızan gazın kanalizasyondan evin tuvalet ve banyosuna kadar gelerek burada biriktiğini, saç kurutma makinesinin çalışmasıyla da patlamanın gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

Olay 1 Haziran'da daha önce merkeze bağlı köy olan Karagözler Mahallesi'nde meydana geldi. Evli, 3 çocuk babası İbrahim Akdemir, dubleks evinin ikinci kat banyosunda sabah saatlerinde saçlarını kurutmak için prize saç kurutma makinesinin fişini taktı. Akdemir'in saç kurutma makinesini çalıştırmasıyla birlikte büyük bir patlama oldu. İbrahim Akdemir patlamada ağır yaralanırken evde hasar oluştu. Olay sırasında evin yatak odasında bulunan İbrahim Akdemir'in eşi ve çocukları ise yara almadan kurtuldu. Akdemir, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı.

İbrahim Akdemir'in kardeşi Mehmet Akdemir, patlamanın doğal gaz sızıntından kaynaklandığı öne sürdü. Mehmet Akdemir şu iddialarda bulundu:

"Kardeşim sabah okuluna gitmeden önce saçını yıkamak için banyoya geriyor. Banyoda saç kurutma makinesini çalıştırırken aniden bir patlama oluyor. Patlamanın şiddetiyle banyonun kapısı, karşı odadaki pencereler yerinden sökülüyor. Çocukları da vardı. Allah'tan onların yan odada, duvar arkasında olması kurtulmalarını sağlıyor. Kardeşimde ciddi yanıklar var. Yüzünde, ellerinde. Biz patlamadan sonra gerek doğal gaz şirketini aradık. Başlangıçta bunun bir metan gazı patlaması olduğunu söylediler. Ekipleri bir hafta boyunca hiç buradan ayrılmadı. Sürekli araştırma yaptılar. En sonunda bunun doğal gazdan kaynaklandığını kendi müdürleri itiraf etti. Olay da şöyle gerçekleşmiş, çok da büyük hatalar var bu işin içerisinde. Kanalizasyon borularıyla doğal gaz boruları yan yana döşenmiş. Bu çok büyük bir risk arz ediyor. Kazılar sonrası bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Bunun sonucunda herhalde doğal gaz borusu patlıyor evin yaklaşık 500-600 metre aşağısında. Asfaltın altında olduğu için kanalizasyona sızıyor. Bunlar rutin kontrol edilmesi gerekirken, bunlar yapılmamış zaten. Kanalizasyon kanalından da gaz eve geliyor, burada da birikiyor. Banyoda da patlama meydana geliyor. Hepsinden şikayetçi olacağız. Burada bir aile yok olabilirdi. Allah korusun banyonun kapısı geceden açık olsa içeriye doğalgaz sızacak ve burada eşi, kendisi ve çocuklarının hayatına mal olacaktı."

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve doğal gaz dağıtım şirketi yetkilileri, olayla ilgili araştırma ve soruşturmanın sürdüğünü belirtirti. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saç Kurutma Makinesini Çalıştırdı, Patlamada Bu Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement