Sadat Sorusuna Bakan Çavuşoğlu'ndan Tek Cümlelik Yanıt: "Bakanlığımın Görev Alanına Girmemektedir" - Son Dakika
Güncel

Sadat Sorusuna Bakan Çavuşoğlu'ndan Tek Cümlelik Yanıt: "Bakanlığımın Görev Alanına Girmemektedir"

Sadat Sorusuna Bakan Çavuşoğlu\'ndan Tek Cümlelik Yanıt: "Bakanlığımın Görev Alanına Girmemektedir"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin açıklamalarını referans vererek, şirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldığı izinlerin ayrıntılarını sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP’li Bakan’ın sorularına, “Konu bakanlığımın görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi.

23.06.2022 11:55  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi'nin açıklamalarını referans vererek, şirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldığı izinlerin ayrıntılarını sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'li Bakan'ın sorularına, "Konu bakanlığımın görev alanına girmemektedir" yanıtını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi'nin çalışmaları ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'na, Milli Savunma Bakanlığı'na ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na bilgi verdikleri yönündeki açıklamalarını TBMM gündemine taşıdı. SADAT'ın devletten aldığı izinlerin ayrıntısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na soran Murat Bakan'a ilk yanıt geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'li Murat Bakan'ın sorularına tek cümle ile yanıt verdi ve "Konu Bakanlığımın görev alanına girmemektedir" dedi.

"ÇAVUŞOĞLU, SADAT BAŞKANINI YALANLADI"

Yanıtı değerlendiren CHP'li Murat Bakan ise şunları söyledi:

"Erdoğan, başdanışmanı yaptığı, MGK toplantılarına aldığı Adnan Tanrıverdi'nin ve kurucusu olduğu SADAT'ın arkasında durmadı. Önce Erdoğan 'Yakından uzaktan hiçbir alakam yok deyip' sattı. Şimdi Çavuşoğlu, Melih Tanrıverdi'nin açıklamalarını referans vererek sorduğumuz sorulara 'Bakanlığımın görev alanına girmemekte' diyerek sattı. Yani Çavuşoğlu, yazılı olarak başvuru yapıp izin istediğini söyleyen SADAT Başkanı Tanrıverdi'yi yalanladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı sorularımıza ne yanıt verecek göreceğiz. Onlar da SADAT Başkanı'nın açıklamalarını yalanlarsa ya da soruları cevapsız bırakırsa -sükut ikrardan gelir- bu artık hukukun görev alanına girer. Savcıların SADAT ile ilgili suç duyurumuzu dikkate alması ve harekete geçmesi gerekir."

HANGİ SORULARI SORMUŞTU?

Murat Bakan'ın soru önergelerinde yer alan, yanıt bekleyen sorular şöyle:

"Bugüne kadar SADAT tarafından Bakanlığınıza yapılan yazılı başvurular üzerine SADAT'ın hangi yıllarda hangi ülkelere hizmet vermesi uygun görülmüştür? Tarafınızca uygun görülen hizmetlerin detayları nedir? Bugüne kadar SADAT tarafından Bakanlığınıza yapılan yazılı başvurular üzerine SADAT'ın hangi yıllarda hangi ülkelere hizmet vermesine izin verilmemiştir? İzin verilmemesi hangi gerekçelere dayandırılmıştır? SADAT'ın hizmet ve faaliyetleri kapsamında sizden izin almasıyla ilgili süreç tam olarak nasıl işlemektedir? Detayı nedir? Tanrıverdi, 'Danışmanlık ve eğitim üzerinden gitmek istesek de silah ve mühimmat talebi daha fazla geliyor' demiştir. SADAT, sizden aldığı izin kapsamında hangi yıllarda, hangi ülkelere silah ve mühimmat sağlamıştır? Ülkelere silah ve mühimmat sağladığını ifade eden SADAT, bu ticareti sizden izin alarak yaptığını beyan etmektedir. SADAT bu silah ve mühimmatları nereden ve ne şekilde temin etmekte ve nasıl satmaktadır? Bu sürecin detayı nedir? Bakanlığınız bu işin neresindedir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sadat Sorusuna Bakan Çavuşoğlu'ndan Tek Cümlelik Yanıt: 'Bakanlığımın Görev Alanına Girmemektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına yeni bir proje ekledi
    10:47 GATHİB, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarına yeni bir proje ekledi

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle pilot bir proje başlattı. Proje kapsamında, iklim değişikliği, yeşil enerji, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Bu çalışmaların, geleceğin üretim modellerine ayak uydurmak ve Avrupa pazarında rekabet edebilmek için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazırlanıyor
    10:47 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazırlanıyor

    1969 Bilecik Spor Kulübü, hafta sonu oynayacağı zorlu Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarına devam ediyor. Futbolcuların antrenmandaki keyifleri dikkat çekti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti
    10:47 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yeniden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Sekmen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın da yer aldı.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı
    10:46 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve kepçe operatörü gözaltına alındı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu
    10:46 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasındaki tren seferlerini durdurdu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibarıyla 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin-Yenice arasında faaliyet gösteren 141 No'lu hattın ve Tarsus-Yenice arasında faaliyet gösteren 264 No'lu hattın sefer sayısını artırdı.

  • Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    10:45 Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bin 673 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde girişini engellemek amacıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışma yaptı. Yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı
    10:44 Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı. Kent genelinde trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler titizlikle yürütüldü. - GAZİANTEP

  • Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi
    10:44 Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi

    Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 4 adet Apple logolu kablosuz kulaklık, 1150 adet Apple logolu cep telefonu kılıfı, 30 adet Apple logolu şarj seti, 55 adet Apple logolu şarj kablosu ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi. Olaylarda gözaltına alınan 2 zanlıya 5607 SKM'den işlem yapıldı. - MALATYA

  • Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor
    10:43 Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor

    Kayseri Atletikspor, 2023-2024 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe ilk maçına bugün Kırşehir'de çıkacak. Kayseri temsilcisi, Ankara Alkula Gençlik ve Spor ile Ahi Evran Stadı'nda karşılaşacak. Birinci Kademe maçları sonunda grup birincisi olan takımlar ikinci kademe için mücadele edecek.

  • Kış uykusundan uyanan ayılar Bingöl'de görüntülendi
    10:42 Kış uykusundan uyanan ayılar Bingöl'de görüntülendi

    Bingöl'de karların erimesiyle birlikte kış uykusundan uyanan ayılar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ayılar, bir aracın önünden kaçarak ormanlık alana girdi. Ayıların kış uykusundan sonra yerleşim yerlerine kadar inmesi ise dikkat çekti.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek
    10:42 Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek

    Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, futbol takımını bir üst lige çıkarınca stadyum konusunda ellerinin güçleneceği düşüncesine sahip olduğunu söyledi. Kulüp, 25 yıldır kendi stadyumuna kavuşmak için mücadele ediyor.


Advertisement