Sadece 25 Metrekarelik Muhteşem Ev! - Son Dakika
Emlak

Sadece 25 Metrekarelik Muhteşem Ev!

Sadece 25 Metrekarelik Muhteşem Ev!

15.02.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle nüfus artışının çok fazla olduğu ülke ve şehirlerde küçük evlere olan ilgi giderek artıyor. Buna bir de Batı'da minimalist akımlara yönelik ilginin yükselmesi de eklenince artık "küçük ev" dendiğinde akla artık gecekondular değil gayet modern tasarımlara sahip binalar geliyor. Estonya merkezli mimari tasarım firması Kodasema'nın elinden çıkan 25 metrekarelik ev de bu örneklerden biri.

İnşaat sadece bir gün sürüyor!

Evin planı oldukça basit: Yüksek tavanlı evin ön cephesi camdan oluşuyor ve böylece içeriye mümkün olduğunca fazla ışık girmesi sağlanıyor. Ön bölümde hem oturma hem de yemek odası olarak kullanılan geniş bir alan var. Açık mutfak, oturma odasıyla aynı alanı paylaşıyor. Oturma odasının duvarının arka tarafında ise 3 metrekarelik bir banyo bulunuyor.

Bir asma kat olarak düşünülmüş yatak odası bir hayli geniş. Toplam 5 metrekarenin üzerinde bir alan kaplayan yatak odasının tavanı da odada ayakta durabileceğiniz kadar yüksek. Bu da Kodasema'nın tasarımını, yatak odasında ayağa kalkmanın mümkün olmadığı birçok rakibinden ayırıyor. Evin planı bu kadar basit olunca inşaat da yalnızca bir gün sürüyor!

Hem doğa dostu hem akıllı

Kodasema'nın tasarladığı evin tek özelliği küçük olması değil. Evin çatısı tamamen güneş panelleriyle kaplı. Böylece ev sakinlerinin harcadığı enerjinin bir bölümü bu panellerden karşılanıyor ve böylece enerji tasarrufu sağlanmış oluyor. Ayrıca evin tamamı için sadece 9 metreküp beton harcanıyor. Bu da evin tasarımını doğa dostu yapan önemli etkenlerden biri.

Kodasema'nın bu tasarımı aynı zamanda bir akıllı ev. Yani kapı kilidinden termostata, evin ışıklarından güç sistemlerine kadar her şey internet üzerinden kontrol edilebiliyor. Cep telefonunuza yüklediğiniz bir uygulama sayesinde evinizin sıcaklığını daha ofisten ayrılmadan ayarlayabiliyor, sözleştiğiniz saatten erken gelen misafirinize kapıyı daha siz eve varmadan açabiliyorsunuz.

Toplam maliyeti 150 bin sterlin

Kodasema'nın tasarladığı bu küçük ev şimdilik sadece Birleşik Krallık sınırları içine teslim edilebiliyor. Evin ücreti ise 150 bin sterlin. Bu bedel evin kendisinin yanı sıra kargo, inşaat alanının hazırlanması ve su, elektrik ve kanalizasyon bağlantılarının yapılmasını da içeriyor.

Evin tamamen demonte edilmesi ve hiçbir parçası zarar görmeden yeniden montajının yapılabilmesi mümkün. Buna evin bir temele sahip olmadığı da eklendiğinde, Kodasema'nın tasarımı tek bir yere bağımlı kalmak istemeyenleri de cezbediyor. Zira bu ev sayesinde yaşadığınız yerden sıkıldığınızda arkanızda hiçbir iz bırakmadan başka bir yere kolaylıkla taşınabiliyorsunuz.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Sadece 25 Metrekarelik Muhteşem Ev! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement