Sadece Sol Kolumu İstiyorum" - Son Dakika
Güncel

Sadece Sol Kolumu İstiyorum"

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 20 yıl arayla geçirdiği iki trafik kazası nedeniyle önce tekerlekli sandalyeye mahkum olan sonra da yatağa bağımlı hale gelen 40 yaşındaki Erdal İnan'ın tek dileği, hissetmediği kolunu yeniden kullanabilmek.

27.10.2017 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUSRET SARIBEK - Sivas'ın Gemerek ilçesinde 20 yıl arayla geçirdiği iki trafik kazası nedeniyle önce tekerlekli sandalyeye mahkum olan sonra da yatağa bağımlı hale gelen 40 yaşındaki Erdal İnan'ın tek dileği, hissetmediği kolunu yeniden kullanabilmek.

Gemerek'te 1997'de geçirdiği trafik kazasının ardından beli kırılan ve omuriliği zedelenen Erdal İnan, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yaklaşık 20 yıl boyunca tekerlekli aracıyla tatlı ve dondurma satarak geçimini sağlayan İnan, Ekim 2016'da 3 bin liraya aldığı özel aparatla ayağa kalkıp adım atmanın sevincini yaşadı.

Her şeyin yeniden eskisi gibi olacağını düşünmeye başlayan ve çok sevinen İnan'ın bütün hayalleri, ikinci bir trafik kazasıyla adeta yıkıldı. İnan, dondurma satmak için gittiği Sızır beldesinden dönüşte aracının devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Sol tarafı felç kalan, kafatası ve beyninde hasar oluşan İnan, bu kez yatağa bağımlı hale geldi.

Trafik kazalarıyla adeta hayatı kararan ve 67 yaşındaki annesinin desteğiyle yaşamını sürdüren İnan, kazalar ve sol kolunu kullanamadığı aklına gelince sık sık ağlıyor. İnan'ın tek dileği, sol kolunu tekrar kullanabilmek.

3 kez beyin ameliyatı oldu

Erdal İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşındayken trafik kazası geçirince nişanlısından ayrılmak zorunda kaldığını ve tek hayali askerlikten de muaf tutulduğunu belirtti.

Buna rağmen hayata sımsıkı tutunduğunu, evde yaptığı tatlı ve dondurmalarla 20 yıl kimseye muhtaç kalmadan yaşadığını dile getiren İnan, bu yaz geçirdiği trafik kazası sonrası ise yatağa mahkum olduğunu söyledi.

Kazanın ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 3 kez beyin ameliyatı geçirdiğini anlatan İnan, vücudunun sol tarafının felç olduğunu ifade etti.

Devamlı yattığı için vücudunda yaralar oluştuğunu aktaran İnan, "Beni ameliyat edecek iyi bir doktor istiyorum. Belden aşağım tutmuyor, gözlerim iyi görmüyor, kulaklarım duymuyor ama ben sadece sol kolumu istiyorum. İçimden hep ağlamak geliyor, kendimi tutamıyorum." diye konuştu.

Anne Hatice İnan da "Zor döndürüyorum, zor kaldırıyorum. Yemeğini yiyemiyor. Kendi işlerini göremiyor. Eksiği oluyor, Sivas'a gidiliyor, geliniyor. İhtiyaçlarını karşılayamıyorum." dedi.

Tek isteğinin oğlunun yeniden sağlığına kavuşması ve güvercinlerini uçurması olduğunu anlatan İnan, oğlunun ilerleyen yıllarda sol kolunun kullanabileceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sadece Sol Kolumu İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement