Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu - Son Dakika
Yerel

Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Dyned İngilizce yarışmasında 4'ncü ve 6. 'cı sınıflarda Mersin birinciliğini elde eden Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

30.06.2011 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 2010-2011 eğitim öğretim yılı Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi yarışmasında 4'ncü ve 6. 'cı sınıflarda Mersin birinciliğini elde eden Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, dil'in çok önemli bir iletişim aracı olduğunu, bir toplumda yaşayan bireylerin birbirleriyle aynı dili konuşarak iletişim kurduklarını belirtti.

Hızla gelişen ve değişen dünyada diğer uluslarla da iletişim sağlamanın zorunlu olduğuna dikkat çeken Güldibi, şunları kaydetti:

"Başka bir deyişle, diğer ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ilişkilerimizi yürütebilmek ve kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için anadilimizden başka en az bir yabancı dili bilmek zorundayız. Günümüzde ekonomik ve teknolojik gelişmeler sonucunda, İngilizce neredeyse tüm ülkelerde kullanılan 'dünya dili' haline gelmiştir. Bu nedenle ülkemizde de yabancı dil öğretimi daha çok İngilizce öğretimi üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu üzerinde uzun yıllardan beri titizlikle durulan bir konudur. "

Güldibi, makamında kabul ettiği Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Sadık Eliyeşil ilköğretim okulu müdürü Osman Köseoğlu, Okulun İngilizce öğretmenleri Koordinatör öğretmen Muazzez Şanlısoy ve Nilgün Çalışkan, 4. 'ncü sınıflar Mersin birincisi Naz Ayda ve 6. 'ncı sınıflar Mersin birincisi Gamze Ceylan'ı başarılarından dolayı kutladı.

DYNED İngilizce Koordinatör öğretmenleri Nilgün Çalışkan ve Muazzez Şanlısoy, "Bu yıl dönemin başından itibaren düzenli, disiplinli ve özverili olarak çalıştık ve okulumuzu 4. ve 6. 'ncı sınıflarda İl birincisi yaptık. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak asıl olanın yarışma değil, bilgi öğrenmek olduğu felsefesi ile olaya yaklaşarak amacımızdan asla vazgeçmeyerek, yavaş ama istikrarlı bir çalışma yürüttük" diye konuştular.

Güldibi, başarılı öğrencileri kutlayarak, onlara teknolojik içerikli armağanlar vererek başarılarının devamını diledi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement