Şafak Öğretmen" Köydeki Öğrencilerine Rol Model Oluyor (1) - Son Dakika
Güncel

Şafak Öğretmen" Köydeki Öğrencilerine Rol Model Oluyor (1)

Bulgaristan sınırındaki Kırklareli Dereköy'deki okulda beş yıldır öğretmenlik yapan Şafak Olur, öğrencilerinin sevgisini kazanarak, onlara rol model oluyor.

23.11.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜN TİRAN - Bulgaristan sınırındaki Kırklareli Dereköy'deki okulda beş yıldır öğretmenlik yapan Şafak Olur, öğrencilerinin sevgisini kazanarak, onlara rol model oluyor.

Küçük yaşlarda kurduğu hayallerinin peşinden giden ve beş yıl önce fen bilimleri öğretmeni olan Şafak Olur, (27) görev yaptığı sınır köyündeki öğrencilerine ulaşabilmek için güne erken başlıyor. Şafak öğretmen, Kırklareli'nden köye her gün 30 kilometre yol katediyor.

Okula erken gelen Şafak Olur, daha sonra öğretmenler odasında öğrencilerinin yolunu gözlüyor.

Öğrencilerini her sabah kapıda karşılayan Şafak Olur, kısa sohbetin ardından öğrencileri ile sınıfa geçerek eğitime başlıyor.

Yaptırdığı birçok deney ile köy çocuklarının ufkunu açmaya çalışan Şafak öğretmen, teneffüs aralarında da öğrencileriyle okul bahçesinde voleybol, masa tenisi, futbol ve çeşitli oyunlar oynayarak herkesin takdirini topluyor.

Öğle arasında öğrencileriyle birlikte yemek yiyen Şafak Olur, evlerine gönderene kadar "minik arkadaşlarım" dediği öğrencileriyle vakit geçiriyor.

"Köy okulunda öğretmen olmak ayrı bir duygu"

Şafak Olur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta hayal kurduğu mesleğini severek yaptığını ve bir köy okulunda öğretmen olmanın ayrı bir duygu olduğunu söyledi.

Kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu belirten Olur, bu nedenle köy çocuklarının sıkıntılarını bilerek köy okulunda öğretmenlik yapmayı istediğini vurguladı.

Sınır köyünde öğretmenlik yaptığı için kendisini çok şanslı hissettiğini anlatan Olur, "Ben sadece ders anlatmak için değil, öğrencilere örnek bir kişi olabilmek için bu mesleği seçtim. Şu anda bana 'kent merkezinde bir okul mu, yoksa köy okulu mu?' diye sorulursa, burada olmam aslında soruya cevap olur. İstekli bir şekilde devam etmek, zevk alarak mutluluk duyarak burada öğretmenlik yapmak, köy öğretmeni olmak çok avantajlı ve çok mutluluk verici. Okulumuz bir köy okulu, orman köyü, zorlukları kadar çok zevkli yanlarının da olduğu bir okulda çalışmaktan çok mutluyum." diye konuştu.

Öğrencileri ile bir aile gibi olduklarını anlatan Olur, okulda öğrencilere bazen ağabey, bazen öğretmen, bazen baba, bazen ise arkadaş olduğunu vurguladı.

"Gün içerisinde öğrencilerimle beraber yiyoruz, beraber içiyoruz, beraber oynuyoruz, beraber faaliyetler yapıyoruz" diyen Olur, "Öğrencilere rol model olmak çok önemli. Ben de eğitimin yanında çocuklara rol model olabilmeyi, çalışmalar yapabilmeyi amaçlıyorum. Üniversiteden mezun olurken de amacım buydu." ifadelerini kullandı.

"Yaptığımız her davranış onlar için çok önemli"

Öğrencilerini her sabah kapıda karşıladığını belirten Olur, yapılan her davranışın çocuklar için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Köy çocuklarının kent merkezlerinde yaşayan çocuklara göre biraz daha içlerine kapanık olduğunu anlatan Olur, "Yemekhanede yapabileceğim bir davranış bile öğrenciye uygun bir davranış olursa onu seçip beni taklit ediyor. Yaptığımız her davranış onlar için çok önemli." dedi.

Öğrencilerinin kendisine karşı çok saygılı olduklarına dikkat çeken Olur, şöyle devam etti:

"5 yıl içerisinde Dereköy'de beni duygulandıran pek çok olay oldu. Göreve ilk başladığımda, ilk öğretmenlik dönemimde, öğretmenler gününde öğrencilerin kendi elleriyle şiirler yazması, bunların gösterişsiz ama değeri çok büyük zarflarda bize getirmesi çok mutluluk vericidir. Biz buraya gelmezsek öğretmenler burada çalışmayı tercih etmezlerse öğrencilerde en yakın merkez Kırklareli'ne taşınacak. Dolayısıyla buraya gelmek aslında hem çocuklarımızın yaşantısını kolaylaştırıyor, hem de onlara ülkemizin tüm yerlerinde hizmet verebilme aşkıyla işimizi devam ettiriyoruz."

"O dünyanın en iyi öğretmeni"

Öğrencilerden Umut Batın Ayaz ise okuluna Şafak öğretmen dolayısıyla ayrı bir sevgiyle geldiğini söyledi.

Öğretmenlerinin her sabah kendilerini karşıladığını belirten Ayaz, öğretmenlerini ailelerinden biri olarak gördüklerini ifade etti.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini aktaran Ayaz "Her sabah okula geldiğimde ilk olarak Şafak öğretmeni görüyorum. O dünyanın en iyi öğretmeni. Bize çok güzel şeyler öğretiyor. Dünyada sayılı öğretmenlerden biri olabilir. Her hareketiyle çok muhteşem bir öğretmen." diye konuştu.

Hilal Cengiz de Şafak öğretmeni çok sevdiğini belirtti.

Şafak Öğretmen" Köydeki Öğrencilerine Rol Model Oluyor (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şafak Öğretmen' Köydeki Öğrencilerine Rol Model Oluyor (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement