Safkan Arap Atlarına "5 Yıldızlı Otel" Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Safkan Arap Atlarına "5 Yıldızlı Otel" Hizmeti

Ali Akdağlı/Abdullah Yıldız - Malatya'da faaliyet gösteren Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bölgedeki safkan Arap atı yetiştiricilerine yönelik olarak pansiyonerlik hizmeti vermeye başlayacak.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali Akdağlı/Abdullah Yıldız - Malatya'da faaliyet gösteren Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bölgedeki safkan Arap atı yetiştiricilerine yönelik olarak pansiyonerlik hizmeti vermeye başlayacak. Bu yıldan itibaren başlanacak uygulamada, atlar için her türlü bakım hizmetinin yanı sıra, kısrak sahiplerinin Arap atlarından yavru elde etmesi de sağlanacak.

İşletme Müdürü Ahmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultansuyu Tarım İşletmesinde 2012 yılından itibaren safkan Arap atlarının pansiyoner olarak kabul edilmesine başlanacağını söyledi.

İşletmedeki tavla, çayır ve meralarda, at sahibi olan ancak atlarının bakımını yapamayanların, buraya getirerek ücret karşılığında hizmetlerden faydalanabileceğini ifade eden Baş, atların barınak, çayır ve meralardan uzun süreli bir şekilde istifade edebileceğini belirtti.

Baş, "Sultansuyu Tarım İşletmemizde, 2012 yılında ilk kez başlatılacak bu uygulamayla safkan Arap atı sahipleri istedikleri takdirde sahip oldukları Arap atlarını ücret karşılığında barındırarak bakımlarını yaptırabileceklerdir" dedi.

-Atların aşıları belgelendirilecek-

Atlar için adeta bir "otel hizmeti" verileceğini vurgulayan Baş, şunları kaydetti:

"Pansiyonerlik ücreti olarak aylık bin lira alacağız. At sahipleri arzu ettiği taktirde bir yıllık sözleşme yaparak, yıllık bakım hizmeti alacaklardır. Safkan Arap atı pansiyonerliği için at sahiplerinden, pansiyonerlik hizmetinden faydalanacak atın her türlü hastalıklardan ari, özellikle bulaşıcı at hastalıklarına karşı da aşı yapıldığının belgelendirilmesi istenmektedir. Bu şartları taşıyan tüm safkan Arap atları istendiği takdirde işletmede sunulan pansiyonerlik hizmetinden faydalanabilecek."

-Ata göre çiftleşme ücreti alınacak-

Safkan Arap atlarına sunulan pansiyonerlik hizmetleri esnasında istendiği takdirde ücret karşılığında işletme kadrosunda bulunan üstün vasıflı safkan Arap aygırlarla aşım hizmeti (çiftleşme) de verileceğini dile getiren Baş, pansiyoner kısraklar için belirlenen aşım ücretinin, her bir aygır için farklı olduğunu vurguladı.

Şampiyon atların aşım ücretinin diğerlerinden biraz daha yüksek olduğunu ifade eden Baş, "Ateştopu için 8 bin, Özgünhan için 5 bin, Karayağız için 5 bin ve Pirkaraca için 4 bin lira aşım hizmeti ücreti alınacaktır" dedi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safkan Arap Atlarına '5 Yıldızlı Otel' Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement