Sagalassos Bu Yıl 30 Bin Ziyaretçi Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Sagalassos Bu Yıl 30 Bin Ziyaretçi Ağırlayacak

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Ağlasun İlçesi'nde bulunan Sagalassos Antik Kenti'ni bu yıl 30 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

19.07.2017 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Ağlasun İlçesi'nde bulunan Sagalassos Antik Kenti'ni bu yıl 30 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın temmuz ayı olağan toplantısının ardından Sagalassos Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Sagalassos Kazı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, protokol üyelerine devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sagalassos'un bölgenin önemli antik kentlerinden biri olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, "Son yıllarda yapılan kazılarda eserlerin ortaya çıkması, buraya ilgiyi artırdı. Geçen yıl 27 bin kişi turist Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 6 ayında ise 14 bine yakın turist ziyaret gerçekleştirdi" dedi.

30 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

Sagalassos Antik Kenti'ne bu yıl 30 bine yakın ziyaret beklediklerini aktaran Vali Yılmaz, şunları söyledi:

"Turizmde geçen yıl kısıtlı olmasına rağmen bu sayıyı yakaladık. İnşallah bu artarak devam edecek. Tanıtım olduğu sürece, bu bölgedeki yaşam şartlarını çok daha net bir şekilde gelip burada görebilirsiniz. Bölgenin sadece bugün değil çok eskiden beri cazibe merkezi olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. 5 bin nüfus yaşamış olmasına rağmen büyük festivallerin yapıldığı bir kent. Davos dediğimiz de küçücük bir ildir ama toplantıların yapıldığı dönem dünyanın dört bir yanından oraya insanlar geliyor. Burası da aynı şekilde belli dönem içerisinde cazibe merkezi olmuş ve insanların yoğun şekilde katılım gösterdiği toplantılara, festivallere sahne olan bir şehir." - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sagalassos Bu Yıl 30 Bin Ziyaretçi Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement