Sağanak Yağışla Gelen Sel Çilek Seralarına Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Sağanak Yağışla Gelen Sel Çilek Seralarına Zarar Verdi

Sağanak yağışla gelen sel çilek seralarına zarar verdiAYDIN - Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde etkili olan sağanak yağış Atça Mahallesindeki bir çilek serasına zarar verdi.

29.05.2017 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağanak yağışla gelen sel çilek seralarına zarar verdi

AYDIN - Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde etkili olan sağanak yağış Atça Mahallesindeki bir çilek serasına zarar verdi.

Akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat süren ve etkili olan sağanak yağış Sultanhisar İlçesine bağlı Atça Mahallesi Kurudere Mevkiinde 4 dönüm çilek tarlası bulunan Hakan Ciner isimli çilek üreticinin mahsulünün ve serasının zarar görmesine neden oldu. Yıl boyunca sadece sağanak yağışlarda akan Kurudere Çayı kenarında tarlası bulunan Hakan Ciner, sabah çileklerine bakmak için geldiğinde şok oldu. Kurudere çayının taşması ile yağmur sularının çilek seralarına büyük zarar verdiğini gören Ciner, Çiftçi Malları Koruma Müdürlüğünü arayarak destek istedi. Ciner'in tarlasına gelen yetkililer önce taşan çayın yıktığı tarla kenarındaki toprak seti iş makinesi yardımıyla yeniden oluşturdu. Selle birlikte gelen ve çayın önünü tıkayan ağaç parçalarını kaldırarak çayın önünü açtı.

40 bin TLlik zarar oluştu

Çilekleri ile ünlü Sultanhisar ilçesinde geçimini çilekten sağlayan Hakan Ciner, "Sabah çilek serama geldiğimde acı manzarayla karşılaştım. 10 aylık emeğim bir anda sele kurban gitti. Ne diyeyim. Allahtan gelen bir şey, yapacağımız bir şey yok. Bölgede sadece benim arazime sel girmiş. Çayın önünü tıkayan ağaç dalları nedeniyle toprak bentten giren su seralarımı millemiş. Çileklerim belime kadar yükseklikteki suların ve çamurun altında kalmış. Mahsulün büyük bölümü toprak altında kalmış. Geride kalanlar ise çamurlu sudan etkilenmiş. Kısacası çilek mahsülümü sel aldı. Yaklaşık 40 bin TL zararım var. Gerekli yerlere başvuru yapıp çözüm bulmaya çalışacağım" dedi.

Sağanak Yağışla Gelen Sel Çilek Seralarına Zarar Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağanak Yağışla Gelen Sel Çilek Seralarına Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement