Sağkal Umut Sergisi 'Doğa ve Mutluluk' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sağkal Umut Sergisi 'Doğa ve Mutluluk' Açıldı

Sağkal Umut Sergisi \'Doğa ve Mutluluk\' Açıldı

"Doğa ve Mutluluk" konulu resim yarışması sergisi'ne katılan eserler 8-9-10 Ekim tarihlerinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sanat severler ile buluşacak.

09.10.2015 15:51  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ağlıkta Kalite Derneği ve Ümitliyiz Biz Kanser Hastaları Platformu organizasyonu ile gerçekleştirilen 'Doğa ve Mutluluk' resim sergisi açılışı "Ümitliyiz Biz Kanser Hastaları Platformu'nun kaybettikleri kurucuları Serap Güler Yıldırım'ın sergi için Amerika'dan gelen kızı Miray Yıldırım ve Sağkal Derneği Başkanı Cüneyt Tuğrul tarafından gerçekleştirildi.

7 - 14 yaş arası İzmir çapındaki tüm özel ve devlet okullarında öğrenim gören çocukların katılımı ile gerçekleştirilen "Doğa ve Mutluluk" konulu resim yarışması sergisi'ne katılan eserler 8-9-10 Ekim tarihlerinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sanat severler ile buluşacak.

Her geçen gün artan çevre kirliliği ve paralel olarak daha sık görülen hastalıklara dikkat çekmek, aynı zamanda sivil toplum örgütlerine karşı da farkındalık yaratmak ve aynı zamanda çocuklara umutlu olma bilincini aşılamayı amaçlayan yarışmaya 342 eser gönderildi. Seçici Kurul tarafından titizlikle değerlendiren kategorilerinde ilk üç sırayı alan öğrencilerin eserleri arasında sergilenmeye değer bulunan 62 eser ile en çok katılım gösteren GÜLSEFA FİRDEVS KAPANCIOĞLU İLKOKULU için katılan 90 eser arasından seçilen 10 eser olmak üzere toplam 72 resim 3 gün boyunca sergilenecek.

Yarışmada; 1.Kategori'de Aycan Akarsu –Kılıçarslan İlkokulu birinci, İlayda Öztürk- 12 Eylül Ortaokulu ikinci, Bejan Özcan-Mustafa Şık İlkokulu üçüncülük derecesi alırken 2.Kategori'de; Ecem Akkoyunlu-Güzelyalı Ortaokulu birincilik, Merve Durgun- Buca Burhan Özfatura Ortaokulu ikincilik ve Elif Balcı-Buca Ortaokulu üçüncülük derecesini kazandı.
Umudun insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Sağkal Dernek Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul 'umutlu olma bilinci çocuk yaşlarda geliştirilebilir. Yarışmanın en önemli amacı bu. Çünkü umudun varsa sağlığın, geleceğin, başarı ve mutluluk var. Bu nedenle hayata geçirdiğimiz ve planladığımız bütün projelerimizde umut temasını ön planda tutuyoruz. Aralık ayında da yine sanat üzerine çok büyük bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Aralık ayı organizasyonunun ve son başvuru tarihi 9 Kasım olan Kısa film yarışmasının ana temasını da Umut üzerine kurduk.

Mutluluk Kanser Tedavisinde Bir Umut
Sağkal Umut Atölyeleri'nde de hızla ilerleme kaydettiklerini belirten Opr. Dr. Tuğrul 'Hemen hemen son aşamaya geldik. Meme kanseri geçiren kadınların micadelelerine destek olmak amacıyla ruhsal rehabilitasyon seminerleri düzenliyoruz. Yürütülen çalışmalar mutluluğun bir seçenek olarak hastalar tarafından devreye sokulabildiğini gösteriyor. Mutlu ve umutlu kişilerde hastalığın nüksetme olasılığı oldukça az. Bu amaçla meme kanseri tanısı konulan kadınların tedavi sürecinde psikososyal travmalarını ortadan kaldıracak, onların hayatın içinde olmalarını sağlayacak Umut Atölyelerini kuruyoruz. Projenin ikinci adımı olan Umut Atölyesi Evleri ise İzmir dışından gelen ve burada tedavi olan kadınlara geçici barınma imkanı sağlayacak. Adeta bir yaşam merkezi olacak olan Umut Evleri'nde gönüllüler ve uzmanlar tarafından kadınlara kişisel gelişim, meslek edindirme, sosyal ve psikolojik rehberlik hizmetleri verilmesinin yanısıra aile toplantıları ile ailelerinin de kanseri yenebilmesine yardımcı olmak adına bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını amaçlıyoruz. Kadınlarımızın ameliyat sonrasında lenf ödeminden korunması için yapılması gereken özel hareketlerin ve sporun bir uzman eşliğinde öğretilmesi ve böylece kadınların ameliyat sonrasında kullanmakta zorluk çektikleri kollarını daha rahat kullanabilmeleri çok önemli. Tüm bunların yanısıra atölyede resim, müzik, drama, yazarlık, yemek yapma ve makyaj gibi pek çok farklı hobi çalışmaları yürütmeyi ve kadınlarımızın mutlu olmalarını hedefledik.'

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağkal Umut Sergisi 'Doğa ve Mutluluk' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement